Gemeente Lelystad

Vedische school in Lelystad mag blijven

De onderwijsinspectie heeft een definitief rapport uitgebracht over het functioneren van de Vedische school Het Onoverwinlijkheidscollege in Lelystad.

Naar aanleiding van dit rapport heeft de leerplichtambtenaar besloten dat de Vedische school in Lelystad als school in de zin van de leerplichtwet 1969 aan de voorwaarden voldoet en kan blijven bestaan.

Verbeteren

In een eerder voorlopig rapport concludeerde de inspectie nog dat aan een aantal voorwaarden (waaronder voldoende bevoegde leerkrachten) nog niet was voldaan. De school kreeg de gelegenheid zich op deze punten te verbeteren en zo alsnog aan de voorwaarden te voldoen. Inmiddels voldoet de school volgens de onderwijsinspectie aan de voorwaarden.

Beoordeling

De inspectie beoordeelt het geboden onderwijs op de Vedische school als goed, met voldoende gekwalificeerde leerkrachten en afgestemd op de kwaliteiten van de leerling. Qua na te streven en te bereiken niveau van kennis wijkt het Onoverwinlijkheidscollege niet af van andere scholen voor havo en vwo.

Besluit leerplichtambtenaar positief

De Leerplichtambtenaar van de gemeente Lelystad heeft besloten, na kennis genomen te hebben van het positieve advies van de Inspectie van Onderwijs, het Onoverwinlijkheids College, locatie Rivierenlaan 219 te Lelystad, zijnde een particuliere school voor de schooltypen HAVO en VWO, te erkennen als school in de zin van de Leerplichtwet 1969.

De leerplichtambtenaar zal de Inspectie van Onderwijs verzoeken de school in Lelystad, in het schooljaar 2007-2008, naast het reguliere onderzoek, nog eens extra te bezoeken. De school telt op dit moment 3 leerlingen en doet geen beroep op bekostiging.

---