Koninklijk Horeca Nederland

Opening IJsseizoen bij IJssalon van het Jaar

Persbericht 19 maart 2007
Yvonne van Gennip opent ijsseizoen bij IJssalon Clevers in Grubbenvorst
Opening IJsseizoen bij IJssalon van het Jaar
Woerden, 19 maart 2007 Op woensdagmiddag 21 maart a.s. wordt om 14.30 uur het IJsseizoen officieel geopend door Yvonne van Gennip, Ambassadrice van de ambachtelijke IJsbereiders en van SOS-Kinderdorpen. Deze opening vindt plaats bij de onlangs tot IJssalon van het Jaar uitgeroepen IJssalon Clevers in Grubbenvorst. De oud-Olympisch schaatskampioene zal samen met de medewerkers van IJssalon Clevers de eerste officiële SOS-Kinderdorpenijsjes van dit seizoen uitdelen aan de bijna 1.000 uitgenodigde schoolkinderen.

Voor het eerst dit jaar heeft de sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland, in nauwe samenwerking met het IJscentrum, gekozen voor een nationale kick-off van het ijsseizoen. De deelnemende IJssalons hebben tevens besloten om tijdens deze kick-off van het ijsseizoen nog een keer de SOS-actie te organiseren. Van elk verkocht SOS-ijsje gaat er een kwartje naar SOS-Kinderdorpen. Vorig jaar heeft deze succesvolle actie 25.000 opgeleverd voor dit goede doel! Op het onlangs gehouden IJscongres is de cheque overhandigd aan de directeur van SOS- Kinderdorpen.

Naast Yvonne van Gennip hebben ook Hein Vergeer, Tony Neef, Laura Vlasblom, Klaas Wilting, Christophe Haddad, Sander Simons, Bart Veldkamp en Rudolph van Veen al toegezegd dat zij deze actieperiode zeker een uurtje voor het goede doel komen scheppen bij een van de deelnemende ijssalons. Iedereen heeft de komende weken dus kans dat zijn of haar ijsje bij de deelnemende ijssalon in de buurt wordt geschept door een van de bekende Nederlandse IJsliefhebbers. Deze SOS-actie loopt tot 30 april 2007.

Ambachtelijk ijs is zeer populair. Het aantal ambachtelijke ijsbereiders is in de afgelopen vijf jaar bijna veertig procent gestegen. Er zijn in Nederland op dit moment 490 ijssalons. Ieder jaar komen nieuwe en bijzondere smaken op de markt. Tijdens het ijscongres bleek al dat veel verwacht wordt van fruitijs, zoals sinaasappelijs. Maar ook de door Rudolph van Veen, in samenwerking met IJssmaakspecialist Robin Alting en Koppert Cress, geïntroduceerde kruidenijsjes zullen ijsliefhebbers dit seizoen vast en zeker doen smullen. Het IJsseizoen loopt dit jaar van 21 maart t/m 31 oktober. Overigens zijn steeds meer ijssalons het gehele jaar geopend.


---

Noot voor de redactie -