Amsterdam Oud Zuid


Wijziging inzameltijden- en dagen voor huishoudelijk afval

Op 28 februari jl. heeft het Dagelijks Bestuur een ontwerp-besluit vastgesteld over de wijziging van de inzameltijden- en dagen voor huisvuilzakken, grofvuil en wit- en bruingoed. Vanaf vandaag tot en met 25 april 2006 kunt u schriftelijk uw inspraakreactie kenbaar maken. Daarna worden de reacties verwerkt en neemt het Dagelijks Bestuur een definitief besluit.

Wat houdt de wijziging in?
De inzameling van huisvuilzakken in de avond wordt afgeschaft. In plaats daarvan wordt de inzameling van huisvuilzakken, grofvuil en wit- en bruingoed evenredig gespreid over zes dagen in de week, namelijk maandag tot en met zaterdag. Hetzelfde geldt voor bedrijven die minder dan vier hectoliter (negen zakken) restafval per week aanbieden en meeliften met de huisvuilinzameling.

De reden om de inzameling te wijzigen
De reden voor de wijziging is dat de avondinzameling niet succesvol is. Weliswaar worden hiermee kosten bespaard, maar de naleving van de aanbiedtijden is onvoldoende en het straatbeeld is in de betreffende wijken, ondanks de gerichte voorlichtings- en handhavingsacties, verslechterd. De inzameling op zaterdag bleek wel succesvol.

Door spreiding van de werkzaamheden over zes dagen in de week kan het inzamelen in de avond worden afgeschaft, terwijl toch de benodigde besparingen worden gehaald.

Informatie
Klik hier om het voorstel, het ontwerpbesluit en de kaart met nieuwe inzamelwijken te downloaden. De stukken liggen ook ter inzage bij de informatiecentra van de stadsdeelkantoren.

Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u tot en met 25 april 2006 richten aan Stadsdeel Amsterdam Oud Zuid, t.a.v. S. van Baar, Postbus 51160, 1007 ED Amsterdam. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met mw. S. van Baar, telefoonnummer (020) 678 1678.