Luchthaven Twente


PERSBERICHT

Oldenzaal, 7 maart 2007 Nr. 036

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd
Debat over toekomst luchthaven Twente

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om op maandag 19 maart 2007 een debat bij te wonen over de toekomst van de luchthaven Twente. Het doel van dit debat is om zowel voor- als tegenstanders in discussie te laten gaan over een eventuele doorstart van de luchthaven. Vertegenwoordigers van de provincie Overijssel en de gemeenten Oldenzaal en Enschede zijn eveneens aanwezig. Het debat begint om 20.00 uur en wordt gehouden in restaurant Kothman in Oldenzaal.

De gemeente Oldenzaal organiseert dit debat in samenwerking met het comité `Oldenzaal te- gen luchthaven Twente'. Het programma bestaat uit twee delen. In het eerste deel, dat circa een uur duurt, zullen voor- en tegenstanders van een doorstart hun argumenten toelichten. Daarna vindt aan de hand van verschillende stellingen een discussie plaats.

In de loop van volgende week wordt op www.oldenzaal.nl meer informatie verstrekt over dit de- bat, zoals het programma, de stellingen waarover gediscussieerd gaat worden en de aanwezige sprekers.

Toelichting MER
Voorafgaand aan dit debat wordt door de provincie Overijssel vanaf 16.00 uur een inloopbijeen- komst georganiseerd, waarin een toelichting wordt gegeven op de startnotitie MER (Milieuef- fectrapportage). Deze rapportage gaat over de mogelijke effecten die een eventuele doorstart van de luchthaven heeft op het milieu. Iedereen wordt tijdens deze inloopbijeenkomst in de ge- legenheid gesteld om eventuele mondelinge zienswijzen kenbaar te maken. Ook is het mogelijk om aan vertegenwoordigers van de provincie Overijssel vragen te stellen en uitleg te krijgen over het totale besluitvormingsproces rondom de luchthaven.

Contactpersoon
Tim Rauwers, communicatiemedewerker, tel. 0541-588296 of 06-14653625.