Gemeente Helden

Rekenkamercommissie onderzoekt effectiviteit sportsubsidies

De raad van de gemeente Helden heeft in 2006 een rekenkamercommissie ingesteld. De rekenkamercommissie bestaat uit vier raadsleden mevrouw J.H. (Ann) Philipsen (PvdA/GroenLinks) en de heren R. (Rob) Pieroen (CDA), L.P.V. (Wie) Naus (IH82) en P.J.M. (Peter) Craenmeher (VVD), een extern voorzitter mevrouw drs. P.J.L. (Nellie) Verbugt en een ambtelijk secretaris heer J.H.G.E. (Jac) Neessen.

De rekenkamercommissie versterkt de controlerende en kaderstellende taak van de gemeenteraad en wil zichtbaar maken hoe publiek geld wordt besteed en of de voorgenomen doelstellingen van de gemeente ook daadwerkelijk worden bereikt.

De rekenkamercommissie van de gemeente Helden heeft als eerste activiteit gekozen voor een onderzoek naar de effectiviteit van het subsidiebeleid volgens de sportnota 2005 Sport beweegt Helden. In concrete zin onderzoekt de commissie of, en zo ja in welke mate de gemeentelijke subsidies bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen uit de Sportnota 2005.

Medio april aanstaande zijn de voorbereidingen van het onderzoek al zover gevorderd dat de commissie in de week van 23 april gesprekken gepland heeft met sportverenigingen uit de kernen van de gemeente Helden. De mogelijkheid bestaat dat maximaal twee vertegenwoordigers van uw vereniging daarvoor worden uitgenodigd. De in aanmerking komende verenigingen ontvangen hiervoor tijdig een uitnodiging.
---

Secretariaat rekenkamercommissie van de gemeente Helden

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de rekenkamercommissie: Jac Neessen, tel. (077) 306 68 42 of e-mailen naar rekenkamer@helden.nl.

19-3-2007 16:15