:: Beroepsoriëntatie een lastige opgave? Doe dan mee aan 'Kom in het leerbedrijf' van 19 t/m 23 maart 2007

Help leerlingen bij hun beroepskeuze

Kiezen is lastig, zeker als je jong bent. Help leerlingen een bewuste keuze te maken en motiveer ze voor een bewuste beroepskeuze. Neem leerlingen tijden de actieweek 'Kom in het leerbedrijf' mee naar een leerbedrijf en laat ze hun beroep van de toekomst ontdekken.

Van 19 maart tot en met 23 maart 2007 kunnen vmbo-leerlingen weer een kijkje nemen in de keuken van bedrijven. Maak gebruik van hun gastvrijheid.

Inschrijven vanaf 4 oktober
U vraagt, wij zoeken

Meedoen is eenvoudig: de docent of decaan vult een aanvraag in op deze site. Klik links op het menu aanvragen bedrijfsbezoek. Tot 1 december heeft u de tijd om u aanvraag op te stellen. De docent of decaan geeft de gewenste dag, het aantal leerlingen en de bedrijfstak(ken) op. Aan de hand van de bedrijfstak wordt de aanvraag doorgestuurd naar de kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven die bij de bedrijfstak horen. De kenniscentra zijn per sector georganiseerd en zijn onder andere verantwoordelijk voor de erkenning van leerbedrijven. Na het indienen van de aanvraag voor een bedrijfsbezoek neemt een contactpersoon van het kenniscentrum binnen drie weken contact op met de school om concrete afspraken te maken over tijdstip, samenstelling van de groep, het aantal leerlingen en begeleiding vanuit de school. U krijgt van het kennscentrum te horen welke bedrijven gevonden zijn. De basis is dan gelegd voor een geslaagd bedrijfsbezoek.

Leerlingen krijgen een beter beeld van hun toekomstig beroep en als school kunt u op een eenvoudige manier in contact komen erkende bedrijven die ervaring hebben met leren in de praktijk.

Bedrijven die hun deuren open willen stellen kunnen dit kenbaar maken via: aanmelden bedrijf.

Heeft u nog vragen die niet beantwoord worden via deze website, stuur dan een mail naar info@kominhetleerbedrijf.nl .

'Kom in het leerbedrijf' is een gezamenlijk initiatief van de kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven (verenigd in Colo), Schoolmanagers_Vo, NVS-NVL, Stichting platforms VMBO en Taskforce Jeugdwerkloosheid.

© Colo 2005. Gebruik van gegevens en teksten is met bronvermelding vrijelijk toegestaan. Commercieel gebruik van deze gegevens is niet toegestaan.