Gemeente Drimmelen


Publiekshal nieuw gemeentehuis Drimmelen week later klaar

Tegels langer onderweg uit China

De Publiekshal van het nieuwe gemeentehuis in Made wordt een week later geopend dan gepland. De opening is nu gepland op 19 maart. De reden voor het uitstel is de verlate levering van de tegels van Chinees basalt die in de publiekshal en op het voorplein van het nieuwe gemeentehuis worden aangebracht. De tegels worden per containerschip uit China hierheen vervoerd.

Het gemeentehuis van de gemeente Drimmelen wordt in twee delen opgeleverd. Achter het bestaande gemeentehuis wordt een nieuwe vleugel aangebouwd. Dit deel wordt eind februari -met uitzondering van de tegels- opgeleverd, waarna het gebouw in twee weken wordt ingericht. Het grootste deel van de medewerkers verhuist in week 11 naar de nieuwbouw, waaronder de frontoffice publiekszaken. De oudbouw wordt vervolgens gerenoveerd. In augustus wordt ook de oudbouw geheel vernieuwd opgeleverd en kunnen de laatste medewerkers vanuit het noodgebouw verhuizen. De planning van de definitieve oplevering van het hele gebouw komt door de verlate levering van het Chinees basalt niet in gevaar.

De inrichting van de nieuwbouw wordt ondanks de verlate aankomst van de tegels niet uitgesteld. Het plaatsen van meubilair, het inrichten van de computerruimte en de installatie van de telefooncentrale verlopen zoals gepland. Alles wordt in gereedheid gebracht en is op 7 maart klaar voor gebruik. Van 7 maart tot en met 14 maart wordt de tegelvloer in de publiekshal gelegd. De verhuizers komen op 15, 16 en 17 maart, waarna de publiekshal op 19 maart kan worden geopend.

De gemeente Drimmelen heeft in haar coalitieprogramma de uitdaging uitgesproken samen realistisch te vernieuwen. Met de bouw van een nieuw, transparant en open gemeentehuis, laat het gemeentebestuur zien dat zij open staan voor de buitenwereld en zichtbaar en helder beleid willen vormen samen met ambtenaren en burgers. Samen met de burgers door interactieve beleidsvorming; inwoners betrekken bij de totstandkoming van beleid en ruimtelijke plannen. Samen met de ambtenaren door een nieuwe, efficiënte manier van werken.