Digitale Gemeente Houten

Tweede editie JeugdSportPas Houten van start

vrijdag 9 februari 2007 - Bron: Thijs Neering, Sportservice Midden Nederland

Na een succesvolle eerste editie in het voorjaar van 2006 gaat op 19 maart de JeugdSportPas weer van start. Basisschoolleerlingen van 8 t/m 13 jaar kunnen in de periode maart tot eind april op een laagdrempelige manier kennis maken met sport en bewegen bij de sportvereniging. Dit jaar kunnen ze kiezen uit 14 sportcursussen bij 11 sportverenigingen. Doel is om kinderen al op jonge leeftijd sportieve vaardigheden aan te leren dat een actieve leefwijze op latere leeftijd bevordert.

Brochure
Op de scholen is in de week van 29 januari de informatiebrochure over de JeugdSportPas verspreid. Hierin is het totale aanbod aan sportcursussen opgenomen. Een cursus bestaat uit vijf kennismakingslessen en kost in totaal 5,- per leerling. Een leerling kan zich voor maximaal drie verschillende sportcursussen opgeven, maar wordt bij één cursus ingedeeld. Kinderen kunnen hun voorkeur aangeven. Iedere deelnemer ontvangt een eigen pas en schriftelijk bericht bij welke cursus hij/zij is ingedeeld. Als leuke herinnering krijgt iedere deelnemer aan het eind een deelnamecertificaat.

Sporten *NIEUW*
Kinderen kunnen zich ook dit jaar weer opgeven voor de cursussen zwemmen, badminton of judo. Nieuw in het aanbod zijn onder andere de sporten thai-boxen en hardlopen. Ook dit jaar weer een aanbod dat voor alle kinderen mogelijkheden biedt! Inschrijving is nog mogelijk tot 23 februari op www.sportservicemiddennederland.nl.

Sportservice Midden Nederland
Voor meer informatie kunt u zich richten tot Sander Brugmans, coördinator JeugdSportPas Houten. Hij is te bereiken op het nummer 06 5373 6957 of stuur een mail.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).