Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam 28 februari 2007

Fishes krijgt internationale MSC certificaat uitgereikt

Nederlandse viswinkelketen ontvangt keurmerk voor bijdrage aan instandhouding gezonde leefomgeving vissen

Op maandag 19 maart ontvangt Fishes, als eerste viswinkelketen op het vasteland van Europa, het MSC certificaat. Dit keurmerk garandeert dat de vis afkomstig is uit goed beheerde, duurzame visgebieden. Met een aanbod van tenminste tien vissoorten heeft Fishes meteen ook het grootste assortiment ter wereld met dit internationale keurmerk.

Fishes is een moderne vistraiteur met krakend verse vis, die ook nog eens verantwoord is. Het assortiment bestaat uit wilde vis, veelal lijngevangen en uit verantwoorde kweekvissoorten. "Fishes is wereldwijd voorloper op het gebied van verantwoorde visproducten. Duurzame visserij is noodzakelijk voor de bescherming van vispopulaties en hun leefomgeving. Maar ook voor het behoud van de vissector. De huidige overbevissing en bijvangst vormen een groot gevaar voor de toekomst van de visserij. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid, maar zeker ook van andere betrokken partijen zoals visserijen en de overheid om te zorgen voor een duurzaam visbeleid." aldus Bart van Olphen, eigenaar van Fishes die momenteel met vier winkels in Amsterdam, Laren en Utrecht actief is.

Uitreiking MSC certificaat aan Fishes
Opgericht in 1997 door Het Wereld Natuur Fonds en Unilever - maar sinds 1999 geheel onafhankelijk - heeft de internationale Marine Stewardship Council (MSC) als doel het visaanbod in de zee voor de lange termijn te waarborgen en de leefomgeving van vissen gezond te houden. Op maandag 19 maart ontvangt Bart van Olphen het MSC certificaat uit handen van Rupert Howes, CEO MSC. Deze bijeenkomst is van 12:30 tot 15:00 uur in VakZuid (Olympisch Stadion, Amsterdam). Sprekers zijn Rupert Howes (MSC), Bart van Olphen (Fishes) en Carel Drijver (WNF). Nederlandse topchefs, onder meer Onno Kokmeijer (Ciel Blue) en Patrick Buyze (Moschi), serveren er MSC fingerfood. Ook is er Hastings vis, nog diezelfde ochtend bij Engeland uit de zee gehaald.

www.fishes.nl
www.msc.org.