Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Van: Birgit Boode
Datum: 9 maart 2007

Uitnodiging informatieavond toekomstvisie/structuurvisie Weerselo

MAANDAG 19 MAART 2007 OM 20.00 UUR IN ZAAL ENSINK TE WEERSELO

Op maandag 19 maart aanstaande om 20.00 uur organiseert de gemeente Dinkelland voor de inwoners van Weerselo en andere belangstellenden een informatieavond over de toekomstvisie en structuurvisie Weerselo De gemeente Dinkelland vindt het erg belangrijk dat de inwoners van Weerselo nauw betrokken worden met deze belangrijke ontwikkelingen voor hun kern. Tijdens deze informatie-avond zal de gemeente toelichten wat er is gedaan met de binnengekomen reacties op de concept-toekomstvisie Weerselo. Tevens zal de verdere planning van dit project besproken worden en is er ruimte voor opmerkingen.

Toekomstvisie Weerselo

In Weerselo zijn diverse ontwikkelingen gaande die een belangrijke rol spelen voor de toekomst van Weerselo, zoals de aanleg van de rondweg Weerselo. De gedachte is om binnen de gemeente Dinkelland onderscheid te maken tussen verzorgingskernen (Denekamp, Ootmarsum en Weerselo) en woonkernen (Rossum, Deurningen, Saasveld, Tilligte, Lattrop, Noord Deurningen en Agelo). De grotere gemeenschapsvoorzieningen worden geconcentreerd in de verzorgingskernen. In het collegeprogramma 2006-2010 is Weerselo aangemerkt als verzorgingskern met de wens door te groeien tot een kern van circa 5000 inwoners.

In het licht van al deze ontwikkelingen is de volgende vraag zeer belangrijk: "hoe kan en wil de gemeente de toekomstige ontwikkeling van de kern Weerselo en haar omgeving vormgeven?" Om deze vraag te beantwoorden is een ontwerp-toekomstvisie voor de kern Weerselo opgesteld.

Na overleg met de Dorpsraad Weerselo is een klankbordgroep samengesteld en na een startbijeenkomst op 6 september 2006 is de ambtelijke concept-toekomstvisie voor reactie voorgelegd aan de bevolking. Hierop kon men tot 15 oktober 2006 reageren. De reacties zijn vervolgens, gerelateerd aan het programmaveld waarop zij betrekking hebben, anoniem bijeengebracht in een reactienota. De reactienota is voorgelegd aan de klankbordgroep en naar aanleiding daarvan is het concept op onderdelen aangepast. Eind januari 2007 heeft het college ingestemd met de aangepaste concept-toekomstvisie. De bedoeling is dat deze toekomstvisie in april 2007 door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

Structuurvisie Weerselo

Deze door de gemeenteraad vast te stellen toekomstvisie Weerselo vormt de basis voor een eveneens door de gemeenteraad vast te stellen nieuwe structuurvisie (ruimtelijk basisplan) voor Weerselo. Voor het vervaardigen van die structuurvisie heeft de gemeente een stedenbouwkundig bureau ingeschakeld. Op basis van de in de toekomstvisie geformuleerde doelen zullen de hoofdrichtingen worden besproken tijdens een themabijeenkomst met de gemeenteraad. Ook zal er nog een workshop georganiseerd worden met de klankbordgroep waarin wordt gesproken over de invulling van de structuurvisie Weerselo.

Aanmelden

De gemeente wil belangstellenden vriendelijk verzoeken om hun komst naar deze informatieavond te melden bij team communicatie, Birgit Boode, op telefoonnummer 0541-854100 of via b.boode@dinkelland.nl.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541 -854 100 of 06-52624307.


---- --