Gemeente Weert

16 maart 2007

HERINRICHTING MARKT/KORENMARKT VAN START

De Markt, Korenmarkt, Oud Kerkhof en een deel van de Schoolstraat worden vanaf maandag 19 maart a.s. heringericht. Dit is het laatste onderdeel van de revitalisering van de binnenstad. Het werk duurt naar verwachting tot en met donderdag 5 juli a.s. Dus tijdens de jaarlijkse braderie op 6 juli moet de binnenstad klaar zijn.

Het eerste werk is het kappen van een aantal bomen op de Korenmarkt. Op maandag 19 maart is in verband daarmee de doorgang van de Korenmarkt afgesloten.

Fases
De herinrichting wordt in 7 fases uitgevoerd.
De eerste fase, het herstraten van een natuursteengedeelte in de Langstraat, is inmiddels gereed. Fase 2 betreft het vervangen van lijngoten en herstraten van een gedeelte van de Markt tussen de Beekstraat, Hoogstraat en Muntpromenade. Dat gebeurt tussen 19 en 30 maart. De herinrichting van het eerste gedeelte van de Korenmarkt is fase 3. Dat gebeurt tegelijkertijd met fase 2, dus vanaf 19 maart. Die werkzaamheden, incl. de nieuwe aanplant van bomen, duren tot en met 17 april a.s. Fase 4 betreft de herinrichting van het Oud Kerkhof en een gedeelte van de Schoolstraat. Vanaf 16 april a.s. worden het Oud Kerkhof en een gedeelte van de Schoolstraat (ter hoogte van het pleintje achter de kerk) opnieuw ingericht. Op 12 mei is dit gedeelte gereed. De herinrichting van het centrale deel van de Markt is fase 5. Dat gebeurt van 7 mei tot 22 juni. Daarna, van 11 juni tot en met 22 juni, wordt het rijgedeelte van de Korenmarkt opgeknapt. Dat is fase 6. In de laatste fase, van 20 juni tot en met 5 juli, wordt het gedeelte van de Schoolstraat ter hoogte van de Korenmarkt opgeknapt.

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden blijft de doorgang van de straten voor voetgangers gewaarborgd. Toch kunnen deze ingrepen de nodige overlast tot gevolg heeft. De gemeente en de aannemer proberen dit tot een minimum te beperken. De St. Martinuskerk blijft te allen tijde bereikbaar voor diensten. Het kerkbestuur zal de bezoekers, uitvaartondernemingen en overige gebruikers informeren hoe de kerk ten tijde van de diensten bereikbaar is.

Weekmarkt
Tijdens deze werkzaamheden wordt de weekmarkt op de zaterdagen tijdelijk opgesteld op de Nieuwe Markt, de Meikoel, de Langstraat en de Van Berlostraat.

Reparatie
De twee promenades die in het kader van de revitalisering als eerste zijn aangelegd (de Muntpromenade en de Beekstraat), worden in de loop van 2008 gerepareerd. De fundering van de natuurstenen loper in het midden van de straat is onvoldoende gebleken. Die zal worden vervangen. 2007.066 FS


---- --