Gemeente Rotterdam

Nr. 12
16 maart 2007

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 19 t/m 25 maart 2007

Burgemeester Opstelten opent Meesterweek 2007
Burgemeester Ivo Opstelten opent op maandag 19 maart om 11.00 uur de Meesterweek 2007 in de aula van de Erasmus Universiteit, Burgemeester Oudlaan 50. Het thema van het congres is: 'Who's the boss?' over nationale en internationale machtsverhoudingen. Zie ook: http://www.meesterweek.nl. (Meer informatie: EUR/Meesterweek, Caspar van Rest, tel. 06 - 3005 4012)

Wethouder Schrijer presenteert radioprogramma 'Met wie?' vanuit modelwoning WoonXperience Op 19 maart om 18.00 uur presenteert wethouder Schrijer (sociale zaken, werk en grotestedenbeleid) vanuit een modelwoning aan de Beukelaarstraat het Radio Rijnmond-programma 'Met wie?'. Het programma staat in het teken van het thema 'Van probleemwijken naar prachtwijken'. Schrijer, verantwoordelijk wethouder Pact op Zuid, zal telefonische vragen beantwoorden van luisteraars. Het huis in de Beukelaarstraat in de deelgemeente Feijenoord is met een huis aan de Strevelsweg onderdeel van de zogenoemde WoonXperience, een initiatief van de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting. De huizen zijn opgeknapt om wijkbewoners en belangstellenden te laten zien wat de mogelijkheden zijn om een huis op te knappen. Het is ook mogelijk een weekeinde of een midweek in een modelwoning te verblijven. Zie ook: http://www.wonen.rotterdam.nl/smartsite2132623.dws (Meer informatie: Paul Tissingh, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 510 74791)

Wethouders Schrijer en Baljeu presenteren Actieprogramma Stages Op 21 maart om 14.00 uur presenteren de wethouders Schrijer (sociale zaken, werk en grotestedenbeleid) en Baljeu (verkeer, vervoer en organisatie) het Actieprogramma Stages. De presentatie vindt plaats in het Hilton Hotel aan het Weena 10. Een persuitnodiging volgt. (Meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Paul Tissingh, tel. 06 - 5107 4791)

Wethouder Schrijer debatteert over aanpak oude stadswijken Wethouder Schrijer (sociale zaken, werk en grotestedenbeleid) gaat op dinsdag 20 maart vanaf 20 uur in het Doelencafé in debat over de herstructurering van Crooswijk en Pact op Zuid. Het debat wordt georganiseerd door het YONRI, de jongerentak van de branchevereniging van ingenieursbureaus, samen met een aantal politieke jongerenorganisaties (o.a. CDJA, Jonge Democraten en Perspectief). Het debat maakt onderdeel uit van een reeks, waarmee YONRI 'techneuten' en 'politici' dichter bij elkaar wil brengen in kwesties die spelen in stedelijk gebied. (Meer informatie: Bart Klaver, tel. 06-511 49 826, e-mail: bart.klaver@oranjewoud.nl)

Wethouder Baljeu verzorgt lezing bereikbaarheid Rotterdamse regio Wethouder Jeannette Baljeu (verkeer, vervoer en organisatie) verzorgt op woensdag 21 maart om 12.00 uur een lezing over de bereikbaarheid van de Rotterdamse regio tijdens een kringbijeenkomst VNO-NCW. Deze lunchbijeenkomst met als thema 'Hoe houden we Rotterdam bereikbaar?' vindt plaats in het Golden Tulip Rotterdam Airport Hotel aan de Vliegveldweg 59-61. (Meer informatie: VNO-NCW West, Annemarie van Oorschot, tel. 070 - 3490 814)

Wethouder Bolsius viert Nationale Boomfeestdag in Hoek van Holland en Amsterdam Op 21 maart, de dag dat officieel de lente begint, plant wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte), samen met schoolkinderen ruim twintig bomen aan de Dirk van den Burgweg in Hoek van Holland. Het programma begint om 09.00 uur in de Hoekstee aan de Mercatorweg 50. 's Avonds om 18.30 uur vertegenwoordigt wethouder Bolsius Rotterdam tijdens de Bomen Gala Avond in de Amsterdam Convention Factory, Czaar Peterstraat 213, 1018 PL Amsterdam. De wethouder heeft Rotterdammers die zich op onderscheidende wijze hebben ingezet voor het groen in Rotterdam, uitgenodigd hem te vergezellen. Tijdens het Bomen Gala zijn presentaties van 50 jaar Boomfeestdag en het Nationaal KinderBomenBos. Omdat de stichting Nationale Boomfeestdag dit jaar vijftig jaar bestaat, schenkt Gemeentewerken op 21 maart een gratis boom aan een school binnen iedere deelgemeente. Rotterdam zal in 2008 gaststad zijn voor de Nationale Boomfeestdag. (Meer informatie: Gemeentewerken, Richard Honders, tel. 010 - 489 4333)

Wethouder Bolsius bij feestelijke heropening Polderplein Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) is op woensdag 21 maart om 13.15 uur aanwezig bij de feestelijke heropening van het Polderplein. Sinds januari 1992 zijn bewoners bezig geweest met het opknappen van het Polderplein. De heropening wordt verricht door buurtagent Ed Brouwer van bureau Sandelingplein. (Meer informatie: Nurdan Tatoglu, opbouwwerker, tel. 010 - 432 2304 of 485 0678)

Wethouder Kaya spreekt bij dialoogbijeenkomst CMO Stimulans Sociaal en cultureel werk DISCK en CMO Stimulans organiseren op woensdag 21 maart om 19.00 uur een dialoogbijeenkomst in Delfshaven over participatie. Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) houdt een toespraak over zijn participatiebeleid en stadsburgerschap. De avond is bedoeld voor organisaties die gebruik maken van de buurthuizen van DISCK. De dialoogbijeenkomst vindt plaats in buurtcentrum Schiemond, Dempostraat 143. (Meer informatie: Sociaal en Cultureel Werk DISCK, Jolie Hakkert, tel. 010 - 415 3887 of 06 - 4631 6391)

Wethouders Karakus en Schrijer nemen deel aan debat over Stadsvisie Woensdagavond 21 maart nemen de wethouders Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) en Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) deel aan een debat over de Stadsvisie, de gemeentelijke visie op de ruimtelijke ontwikkeling van Rotterdam tot 2030. In gesprek met moderator Felix Rottenberg zet Astrid Sanson (directeur dS+V) het verhaal van de Stadsvisie uiteen. Dan volgt een debat met de wethouders Karakus en Schrijer, entrepreneurs Rudy Stroink (TCN Property Projects) en Henk de Bruijn (Havenbedrijf Rotterdam) en deskundigen Janny Rodermond (Stimuleringsfonds voor Architectuur) en Henk Oosterling (Filosoof en initiatiefnemer Rotterdam Vakmanstad). Het debat wordt gehouden in Arminius, Museumpark 3 en begint om 20.00 uur. (Meer informatie: Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur, tel. 010 - 433 3534, 280 9700 of rrkc@rrkc.nl)

Wethouder Kaya bij derde internationale Awardshow Rotterdamse Jongerenraad Op woensdag 21 maart om 20.30 uur houdt wethouder Orhan Kaya een welkomstoespraak tijdens de derde Award Show van de Rotterdamse Jongerenraad in concert- en congresgebouw De Doelen. Om 21.20 uur reikt Orhan Kaya het Certificaat voor Diversiteit uit. Tijdens een avondvullend programma met speeches, muziek, dans en cabaret worden drie jongerenawards uitgereikt. De eerste Award is de Internationale Antidiscriminatie Award voor een persoon die zich internationaal heeft ingezet voor diversiteit en de bestrijding van discriminatie. De tweede Award is het Certificaat voor Diversiteit, een onderscheiding voor een multicultureel land met een actief diversiteit- en antidiscriminatiebeleid. De derde Award is de Kleurenaward voor een Nederlander die kleur geeft aan onze samenleving. (Meer informatie: Rotterdamse Jongerenraad, Sergio Belfor, tel. 06-1062 8886)

Wethouder Baljeu opent nieuwe doorsteek Almstraat-Vliststraatgebied Op donderdag 22 maart om 16.30 uur opent wethouder Jeannette Baljeu (verkeer, vervoer en organisatie) de doorsteek van de Almstraat naar de Vliststraat in de Spaanse Polder. Hiermee is het Almstraat- Vliststraatgebied sneller en makkelijker bereikbaar. Deze doorsteek maakt onderdeel uit van de revitalisering van de Spaanse Polder en 's-Gravenland-Zuid. De opening vindt plaats in de Almstraat, in een tent tegenover de hal Van Helvert. (Meer informatie: OBR/Spaanse Polder 2015, Yvonne van Ham, tel. 06 - 2506 8062)

Wethouder Karakus te gast bij debat van SLIM
Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) is donderdag 22 maart van 17 tot 19 uur te gast bij een debat van SLIM (Stichting Leergang Intensief Meervoudig Ruimtegebruik) in Amsterdam. Het thema van het debat is Slim City 2007: een stad voor iedereen? Andere deelnemers aan het debat zijn de wethouders Harrie Bosch (Utrecht), Marnix Norder (Den Haag) en Maarten van Poelgeest (Amsterdam). Discussiepunten zijn o.m. de verschillen tussen stadswijken op het gebied van leefomgeving en de transitie van naoorlogse wijken. (Meer informatie: Stichting SLIM, Marischka Konings, tel. 020 58 93 232)

Locoburgemeester Kriens verwelkomt Italiaanse delegatie Locoburgemeester Jantine Kriens verwelkomt vrijdag 23 maart een Italiaanse delegatie tijdens een lunch op de nieuwe Maze van 12.00 - 14.00 uur. De Italiaanse delegatie is uitgenodigd door de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE), de organisatie die het vast- en losmaken van de zeeschepen verzorgt in de Rotterdamse haven. Deelnemers aan de delegatie maken deel uit van de Italiaanse organisatie van roeiers de ANGOPI of zijn autoriteiten op dit vakgebied. De Rotterdamse en Italiaanse roeiers gaan een samenwerkingsverband aan voor projecten buiten de regio. (Voor meer informatie: CMO marketing assistant, Marloes Beijer, tel. 010 - 205 3582)

Wethouder Kaya opent debat "What the *beep* is so funny? Humour in intercultural society" Op vrijdag 23 maart van 19.30 - 21.30 uur gaat Tariq Ramadan (filosoof en arabist) in debat met Dick Douwes (historicus-arabist), Han Entzinger (socioloog), Giselinde Kuipers (cultuursocioloog) en Henk Oosterling (filosoof) over humor in de multiculturele samenleving. Het programma wordt geopend door Jan Willem Oosterwijk (voorzitter college van bestuur EUR) en wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur). Keynote speaker is gasthoogleraar Tariq Ramadan die op voorspraak van de gemeente Rotterdam de leerstoel Identiteit & Burgerschap bezet aan de Erasmus Universiteit. Het debat vindt plaats in het kader van de Boekenweek 2007, met als thema 'Lof der zotheid, scherts, satire en ironie'. Locatie: RO Theater, William Boothlaan 8. (Meer informatie: www.erasmuspodium.nl, tel. 010 - 408 2135 of *2818)

Burgemeester Opstelten leest Groot Dictee Voorne-Putten-Rozenburg voor Op zaterdag 24 maart om 19.00 uur leest burgemeester Opstelten het Groot Dictee Voorne-Putten-Rozenburg voor in de zaal van het voormalige Waterschap aan de Rik in Brielle. De bijeenkomst is georganiseerd door de Rotary Club Brielle en heeft als doel geld bijeen te brengen voor de bouw van een school voor voortgezet onderwijs in een dorp in Zambia. (Meer informatie: Rotary Club Brielle, Daan Monster, tel. 0181 - 451 412)

En verder.

bezoekt burgemeester Opstelten op 22 en 23 maart het comité van de Regio's van de Europese Unie in Rome. (Meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Edmond Messchaert, tel. 010 - 417 9119)

noot voor de redactie/