Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Bouw Gezondheidscentrum De Hoefslag van start

BARENDRECHT (vrijdag 16 maart 2007) ­ Wethouder Coby van Deursen hijst maandag 19 maart om 15.30 uur het 1e spant van Gezondheidscentrum De Hoefslag in Barendrecht. De bouw van de eerste- lijnsvoorziening duurt ongeveer vier maanden. Naar verwachting kan de voorziening aan de Hoefslag
1 medio 2007 in gebruik genomen worden. De voorziening biedt dan onderdak aan twee verloskundi- gen, drie huisartsen en een apotheker. Met de vestiging van het gezondheidscentrum aan de Hoef- slag is een definitieve oplossing gevonden voor het tekort aan huisartsen in Barendrecht-Centrum.

In februari 2006 stelden woningbouwvereniging Patrimonium Barendrecht, de huisartsen Vijlbrief en Van Egmond, apotheker de heer Buck, de verloskundigen mevrouw Stewart en mevrouw Weerman en de ge- meente Barendrecht een samenwerkingsovereenkomst op ten behoeve van de ontwikkeling van de eerste- lijnsvoorziening. De huisartsen, apotheker en verloskundigen gaan onder één dak zorg leveren aan bewo- ners in Barendrecht-Centrum.

Goed zorgaanbod
De gemeente en woningbouwvereniging Patrimonium zien het als hun maatschappelijke taak om bij te dra- gen aan een kwalitatief goed zorgaanbod. Patrimonium heeft daarom de ontwikkeling, de realisatie, het be- heer en de verhuur van huisvesting aan de Hoefslag voor haar rekening genomen. Volgens de woningbouw- vereniging past het binnen haar taak om een bijdrage te leveren aan een goed woon- en leefklimaat voor haar bewoners. De gemeente Barendrecht heeft het benodigd perceel grond aan de Hoefslag verkocht ten behoeve van de realisatie van het gezondheidscentrum.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht