Sikorsky Aircraft voltooit overname van PZL Mielec

19.03.2007 / 07:02 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Sikorsky aircraft corp.

Sikorsky aircraft corp.

Sikorsky Aircraft voltooit overname van PZL Mielec

MIELEC, Polen, March 19 /PRNewswire/ --

Sikorsky Aircraft Corp. sloot vandaag de overname van luchtvaartuigmaker PZL Mielec van de Poolse overheid. Sikorsky Aircraft is een dochterbedrijf van United Technologies Corp. (NYSE: UTX), van Hartford in de staat Connecticut in de VS.

(Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060403/SIKORSKYLOGO )

Volgend op het eerder aangekondigde overnamecontract getekend in december 2006, verwierf Sikorsky 100 procent van de aandelen in het bedrijf, dat gevestigd is in de Poolse stad Mielec. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 1.500 zeer specialistische werknemers. PZL Mielec was voorheen volledig in handen van het Poolse Industriële Ontwikkelingsagentschap (bekend onder de Poolse afkorting ARP), een holdingbedrijf van de overheid onder het Ministerie van Financiën. PZL Mielec was de grootste fabrikant van luchtvaartuigen met vaste vleugels van Polen.

"Dit is een grote stap in het vestigen van het fundament voor onze Europese activiteiten," aldus Jeffrey Pino, president van Sikorsky. "Mielec zal een belangrijk onderdeel van de mondiale langeafstandsstrategie van Sikorsky blijven om te voldoen aan de wereldwijde vraag naar zijn producten en diensten. Deze overname is gestoeld op het grote ruimtevaarterfgoed en

-expertise van Polen, en verenigt twee pioniers op het gebied van ruimtevaarttechnologie in een nog grotere luchtvaartuigfabrikant en dienstenverlener van wereldklasse."

Met het sluiten van de overname ondergaat de faciliteit ter grootte van ruim 1,2 miljoen vierkante voet een grondige modernisatie om de productie van de internationale BLACK HAWK-helicopter te ondersteunen. Tegelijkertijd zal de huidige capaciteit voor het ontwerp en de productie van luchtvaartuigen, testvluchten en levering gewoon door blijven gaan. Er wordt verwacht dat de aanpassingen begin april 2007 aangevangen zullen worden.

In 2006 kondigde Sikorsky plannen aan om een internationale BLACK HAWK-helicoptervariant te gaan ontwikkelen voor wereldwijde klanten. Deze helicoptervariant zou geproduceerd worden met behulp van een wereldwijde toeleveringsketen.

Het moederbedrijf van Sikorsky, UTC, heeft met zijn dochterbedrijven momenteel meer dan 7.000 mensen in Polen in dienst binnen de luchtvaarttechnologie en bouwsystemensector.

Sikorsky Aircraft Corp. is wereldleider op het gebied van helicopterontwerp,
-productie en dienstverlening. United Technologies Corp., van Harford in de staat Connecticut, levert een breed bereik aan hogetechnologieproducten en ondersteuningsdiensten aan de ruimtevaarttechnologie en de bouwsystemensector.

In dit persbericht kunnen toekomstgerichte beweringen staan betreffende toekomstige bedrijfskansen. De werkelijke resultaten kunnen materieel verschillen van de voorspelde als resultaat van bepaalde risico's en onzekerheden, inclusief maar niet beperkt tot: veranderingen in gouvernementele bemiddelingsprioriteiten en -praktijken of in het aantal te bouwen luchtvoertuigen; uitdagingen in het ontwerp, de ontwikkeling, productie en ondersteuning van geavanceerde technologieën; alsmede andere risico's en onzekerheden, inclusief maar niet beperkt tot die risico's en onzekerheden, die van tijd tot tijd beschreven worden in de Securities and Exchange Commission-bestanden van United Technologies Corporation.

Website: www.sikorsky.com

Contact:

Marianne V. Heffernan van Sikorsky Aircraft Corp., +1-203-386-4373, mobiel,
+1-203-583-9760, mheffernan@sikorsky.com /foto:
www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060403/SIKORSKYLOGO , AP Archief: photoarchive.ap.org PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com