Team Emke werft nieuwe stuurman via Monsterboard.nl

19.03.2007 / 06:37 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kumpany

Kumpany

Na het zilver in Athene, gaat de Holland 8 onder leiding van Mark Emke ook in Beijing weer voor een medaille. Om in 2008 weer met het best mogelijke team aan de start van de Olympische Spelen te verschijnen hebben Emke en zijn roeiers bij hun zoektocht naar de ideale stuurman de hulp ingeroepen van carrièresite Monsterboard.nl. De officiële vacature gaat maandag 19 maart online en wordt tevens onder de aandacht gebracht door commercials op radio, tv en internet.

De stuurman is in de boot de onmisbare schakel tussen de coach en zijn roeiers. Hij houdt het overzicht, bepaalt het ritme en de tactiek en geeft leiding aan het team. Na het plotselinge overlijden van de succesvolle en geliefde stuurman Chun Wei Chung in oktober vorig jaar, ging de Holland 8 even verder zonder vaste 'stuur'. Inmiddels heeft de voorganger van Chun, Niels van den Bovenkamp zijn kandidatuur gesteld. Hij zal het opnemen tegen de kandidaat die voortkomt uit de procedure via Monsterboard.nl.

Reden voor Emke en zijn team om op deze manier een nieuwe stuurman te werven, is dat zij op weg naar een Olympische medaille niets aan het toeval over willen laten. Emke: 'Onze selectie bestaat op dit moment uit 20 roeiers, waaruit straks de Holland 8 en 4 voort zullen komen. Ook bij de selectie van onze stuurman, willen we alle mogelijkheden onderzoeken. Misschien staat de beste stuurman nog aan wal. Die willen we aan boord halen.'

Persoonlijk kennismaken
Na beoordeling van de cv's zal Team Emke met de meest geschikte kandidaten persoonlijk kennismaken. Als er sprake is van een klik, zullen één of meerdere aspirant-stuurmannen een tijdje meetrainen en de strijd aangaan met elkaar en met Van den Bovenkamp. De beste stuurman gaat uiteindelijk mee naar de Olympische Spelen in Beijing. Dat de zoektocht naar een stuurman niet per se volgens de gebruikelijke kanalen hoeft te verlopen, wordt momenteel bewezen in gastland China. Daar kunnen belangstellenden voor de functie van stuurman of stuurvrouw van het Olympische Team zich opgeven voor een reality-programma op de best bekeken zender van China. Meer dan 10.000 chinezen hebben zich aangemeld. Ook Monsterboard.nl heeft ervaring met bijzondere sollicitatieprocedures. Vorige maand werd bijvoorbeeld een assistent voor het populaire RTL 4-programma Eigen Huis en Tuin geworven waar massaal op werd gereageerd.

Voor meer informatie, neem contact op met Mark Emke 06-51328159 of mail reinier@kumpany.nl