Politie Haaglanden

persberichten 18 maart

Haaglanden, 19-03-2007

Politiehond Jordy vangt inbreker
Den Haag Een alerte bewoonster van een wooncomplex aan de Scheveningseweg belde op zondag 18 maart omstreeks 01.40 de politie omdat de deurklink van haar voordeur naar beneden ging. Even later trof politiehond Jordy in een meterkast een 32-jarige Rotterdammer aan. Bij zijn aanhouding raakte de verdachte gewond aan zijn been en werd hiervoor in het ziekenhuis behandeld. Vervolgens is de Rotterdammer voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Autovernieler aangehouden
Den Haag Op zaterdag 17 maart omstreeks 02.00 uur heeft de politie een 16-jarige Hagenaar op de Steijnlaan aangehouden nadat hij een spoor van vernieling had achtergelaten. In de omgeving van de s-Gravenzandelaan had hij van ongeveer 20 autos de spiegels af getrapt.

Zakkenroller op heterdaad betrapt
Den Haag Op het Spui heeft op politie op zaterdag 17 maart omstreeks 14.30 uur een 39-jarige Algerijn zonder vast woon- of verblijfplaats aangehouden als verdacht van zakkenrollerij. Het slachtoffer - een 52-jarige Hagenaar bemerkte in een eetgelegenheid aan het Spui dat zijn portefeuille weg was. Toen hij zich omdraaide, zag hij de verdachte wegrennen en iets weggooien. Dit bleek de agenda van het slachtoffer te zijn. De Hagenaar wist de zakkenroller tegen te houden en droeg hen over aan de politie. In de politieauto zag de aangehouden man nog kans de portefeuille van het slachtoffer op de grond te gooien.

Aangehouden voor vernielen bloembakken
Den Haag Na een melding dat er om de Herengracht diverse bloembakken werden vernield, heeft de politie op zaterdag 17 maart omstreeks 04.40 uur een 26-jarige man uit Hilvarenbeek, een 28-jarige man uit Zeist en een 29-jarige Hagenaar aangehouden. De mannen bekenden de bloemen en de bakken te hebben beschadigd. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Autos bekrast, politie zoekt getuigen
Den Haag In de omgeving van de Dirk Hoogenraadstraat en de Noordwijkstraat zijn in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 maart tientallen autos bekrast. Diverse autobezitters hebben al aangifte gedaan. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en bij bewoners die niet thuis waren een brief achtergelaten.
De politie verzoekt mensen die iets gezien hebben van het vernielen van de autos zich te melden bij de recherche van politiebureau Scheveningen of te bellen met 0900-8844. (Meld Misdaad Anoniem via: 0800 - 7000.)

Weggelopen na aanrijding
Den Haag Na een melding op zondag 18 maart omstreeks 03.00 uur dat een automobilist op de Troelstrakade bij het inparkeren tegen een auto was gebotst en vervolgens was weggelopen, heeft de politie een 41-jarige Hagenaar aangehouden. Bij ademanalyse blies de man 760 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Afslaande auto verraad bestuurder
Den Haag Omdat de auto van een 30-jarige Hagenaar tot twee keer toe afsloeg, hielden surveillerende agenten hem op zaterdag 17 maart omstreeks 04.40 uur op de Kalvermarkt staande. Bij ademanalyse blies de man 530 ugl. Vervolgens gaf de man een valse naam op en bleek dat hij nooit in het bezit was geweest van een rijbewijs. Voor alle zaken kreeg de Hagenaar proces-verbaal.

Lithouwenaar blaast 1135 ugl.
Den Haag Op zondag 18 maart omstreeks 03.00 uur hielden surveillerende agenten op de Erasmusweg een 31-jarige automobilist uit Lithouwen staande voor een alcoholcontrole. De man blies 1135 ugl. Uit onderzoek bleek dat de man een vervalst rijbewijs had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn auto is in beslag genomen.

Op heterdaad, handen vol verf
Den Haag - Medewerkers van de beveiliging van de Nederlandse Spoorwegen zagen op zaterdag 17 maart omstreeks 03.30 uur op de cameras vier jongens een trein met graffiti bespuiten. Toen ze samen met de politie op het terrein een onderzoek instelden, renden de vier jongens weg. Even later werden vier Hagenaars in de leeftijd van 16 en 17 jaar in de kraag gevat. Ontkennen had geen zin, want aan hun handen zat dezelfde kleur verf die ze over een lengte van 30 á 40 meter op het treinstel gespoten hadden. Ook in hun fietstassen troffen de agenten spuitbussen met dezelfde kleur verf. De Spoorwegpolitie onderzoekt de zaak verder.

Rijbewijs al snel weer kwijt
Leidschendam Een politieagent controleerde 17 maart omstreeks 03.00 uur een bromfietser op de Zaagmolenstraat. De 17-jarige jongeman uit Voorburg bleek nogal wat gedronken te hebben en moest blazen. Hij blies aan het bureau 510 ug/l. Omdat hij een beginnend bestuurder is en in januari ook al aangehouden was voor het rijden onder invloed kon hij zijn rijbewijs direct inleveren.

Gewonde bij overval (oproep getuigen)
Rijswijk Op zaterdag 17 maart omstreeks 23.30 uur is een 30-jarige Rijswijker gewond geraakt aan zijn hoofd toen twee tot nu toe onbekende mannen zijn avondwinkel wilden overvallen. Nadat er was aangebeld en gevraagd of de supermarkt nog open was, opende de man de deur. Op het moment dat het slachtoffer de eerste man binnenliet, kwam er een tweede achteraan en deze sloeg de eigenaar met een honkbalknuppel op het hoofd. Hierop rende het slachtoffer naar binnen en belde de politie. De overvallers vluchtten vervolgens weg zonder de winkel binnen te zijn geweest. Het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis.

Signalement dader 1: blanke man, ongeveer 20 25 jaar oud, normaal postuur. Deze man sprak perfect Nederlands en droeg een soort luxe reistas, bruin van kleur met ronde hoeken.
Signalement dader 2: lengte ongeveer 1.85 meter. De politie verzoekt getuigen die iets gezien hebben of informatie hebben over de overval zich te melden bij de recherche van politiebureau Rijswijk 0900-8844 of te bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Veel te hard, rijbewijs kwijt
Rijswijk Een 37-jarige automobilist uit Den Haag kon 17 maart opstreeks 17.00 uur direct zijn rijbewijs inleveren, omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed. Politieagenten zagen de Hagenaar met grote snelheid rijden op de A4 ter hoogte van de Plaspoelpolder. Matrix borden boven de weg gaven een toegestane snelheid van 70 km/u aan terwijl de automobilist 147 km/u reed. De man moest zijn rijbewijs direct inleveren en krijgt een proces-verbaal.

Voor de tweede keer teveel op en zonder rijbewijs Delft Politieagenten controleerden 16 maart omstreeks 17.00 uur een automobilist op de Wouwstraat. De 25-jarige Pool kon geen rijbewijs laten zien. Zijn rijbewijs was in januari al voor tien maanden ingevorderd voor het rijden onder invloed. Ook nu bleek de Pool alcohol gedronken te hebben. Hij blies aan het bureau 575 ug/l. De man krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en voor het rijden onder invloed.

Jas weg, rijbewijs ook
Zoetermeer Een 35-jarige automobilist uit Den Haag verklaarde 18 maart om 03.00 uur aan politieagenten dat hij zijn jas zocht. De agenten zagen de Hagenaar zonder verlichting rijden op de Voorweg en controleerden hem. De man bleek alcohol gedronken te hebben en moest blazen. Aan het bureau blies hij 875 ug/l. De Hagenaar moest zijn rijbewijs inleveren en krijgt een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Op heterdaad betrapt
Zoetermeer Getuigen zagen 17 maart omstreeks 15.00 uur drie jongens inbreken in een container op de Amerikaweg. Agenten konden op grond van de getuigenverklaring drie jongens uit Zoetermeer van 16 en 17 jaar aanhouden. De drie hadden een fles terpentine uit de container meegenomen.

Achterlicht vernield, aangehouden
Zoetermeer Een 19-jarige man uit Zoetermeer kon 18 maart om 01.00 uur mee naar het politiebureau omdat hij een achterlicht van een geparkeerd staande auto op het Azuurblauw kapot had getrapt. De aanleiding was een ruzie. De Zoetermeerder krijgt een proces-verbaal.

Achterop gereden
Zoetermeer Drie vrouwen (43, 68 en 66 jaar) uit Den Haag, Westerbork en Rijswijk raakten 16 maart omstreeks 21.30 uur gewond toen zij stonden te wachten voor een verkeerslicht op de Aziëweg. Een achterop komende 42-jarige automobilist uit Den Haag zag het voertuig van de drie vrouwen niet stilstaan en botste achterop de auto van de slachtoffers. De drie vrouwen zijn met nekletsel vervoerd naar een ziekenhuis. Later op de avond konden zij weer naar huis.