Bloomberg Tradebook(R) lanceert elektronische FX-markt

19.03.2007 / 08:32 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Bloomberg tradebook

Bloomberg tradebook

Bloomberg Tradebook(R) lanceert elektronische FX-markt

NEW YORK en LONDEN, March 19 /PRNewswire/ --

Bloomberg Tradebook Services LLC ("Bloomberg Tradebook") kondigde vandaag de lancering aan van de elektronische BLOOMBERG TRADEBOOK(R) FX-markt, die "BLOOMBERG TRADEBOOK FX" gaat heten en die een nieuw tijdperk voor wereldwijde FX-marktdeelnemers inluidt.

BLOOMBERG TRADEBOOK FX schept een unieke elektronische marktplaats die institutionele handelaars voorziet in de mogelijkheid te handelen in vreemde valuta, terwijl hun anonimiteit behouden blijft voor andere FX-marktdeelnemers. De FX-marktplaats voorziet eveneens in de mogelijkheid geavanceerde handelsalgoritmes te gebruiken om handelsstrategieën efficiënt te implementeren. BLOOMBERG TRADEBOOK FX is geïntegreerd in de BLOOMBERG PROFESSIONAL(R) service en geeft gebruikers nieuws, gegevens en onderzoeksanalyses ter ondersteuning. De wereldwijde toegang tot de BLOOMBERG PROFESSIONAL(R) service wordt geleverd door Bloomberg L.P. via zijn marktleidende desktopgemeenschap.

AIG International Inc. ("AIGI"), een aangesloten bedrijf van AIG Financial Products Corp. ("AIG-FP") en lidbedrijf van American International Group, Inc., zal liquiditeit geven aan handelaars via het platform en krediet via bestaande contractuele en bankrelaties.

"Op BLOOMBERG TRADEBOOK FX kunnen actieve handelaars handelen met AIGI of zijn aangesloten bedrijven en anoniem blijven op de FX-markt. Daarnaast kunnen gebruikers kiezen om de markt af te zoeken die beschikbaar is op BLOOMBERG TRADEBOOK FX, of andere handelsstrategieën te gebruiken, zoals Reserve om verminderde informatielekken en de marktimpact van hun orders te zoeken," aldus Kim Bang, president van Bloomberg Tradebook. "De FX-markt van Bloomberg Tradebook biedt inzage in prijzen en onvertraagde, uitvoerbare marktdiepte in plaats van de indicatieve prijzen en omvang op gedeponeerde FX-portals."

Joseph Buthorn, Managing Director van AIG-FP zei: "We vinden het geweldig om samen te werken met Bloomberg Tradebook om deze nieuwe en innovatieve FX-markt aan institutionele handelaars te kunnen aanbieden. We geloven dat het product een nieuw niveau aan service en liquiditeit geeft aan zijn gebruikers en dat het een breed scala aan gebruikers over de hele wereld in staat zal stellen toegang te krijgen tot een hogekwaliteits FX-product via de BLOOMBERG PROFESSIONAL service."

Het platform biedt momenteel een markt voor 16 grote valutaparen. Geavanceerde analyses, extra handelsalgoritmes en FX Forwards zullen gedurende het tweede kwartaal van het jaar worden geïntroduceerd.

"Met de toevoeging van FX en de naadloze integratie met nieuws, gegevens en onderzoeksanalyses van wereldklasse op de BLOOMBERG PROFESSIONAL service, bieden Bloomberg Tradebook en zijn aangesloten bedrijven een echt multi-asset class liquiditeitsknooppunt voor institutionele inversteerders die zoeken naar een betere uitvoering van wereldwijde aandelenvermogen, termijnzaken, opties en vreemde valuta, " aldus Kim Bang.

Over Bloomberg

Bloomberg L.P. is de leidende wereldwijde provider van gegevens, nieuws en analyses. De BLOOMBERG PROFESSIONAL(R) service en Bloombergs mediadiensten leveren onvertraagde en gearchiveerde financiële en marktgegevens, prijslijsten, handels-, nieuws- en communicatiehulpmiddelen in een enkelvoudig, geïntegreerd pakket voor corporaties, nieuwsorganisaties, financiële en juridische deskundigen en personen over de hele wereld. Bloombergs mediadiensten omvatten BLOOMBERG NEWS(R), de wereldwijde nieuwsdienst die meer dan 2.000 journalisten op 130 kantoren wereldwijd omvat; BLOOMBERG TELEVISION(R), het 24-uursnetwerk voor zakelijk en financieel nieuws dat wereldwijd wordt geproduceerd en gedistribueerd op tien aparte zenders in zeven talen en BLOOMBERG RADIO(R), die tot op de minuut bijgehouden nieuwsberichten over XM, Sirius en WorldSpace satellietradio uitzendt over de hele wereld en op WBBR 1130 AM in New York. Daarnaast publiceert Bloomberg het tijdschrift BLOOMBERG MARKETS(R) en boeken bij BLOOMBERG PRESS(R) voor investeerders. Voor meer informatie, bezoek www.bloomberg.com.

Over Bloomberg Tradebook

Bloomberg Tradebook Services LLC, operator van BLOOMBERG TRADEBOOK FX, is een volledig in bezit zijnde dochter van Bloomberg L.P. Wereldwijd wordt BLOOMBERG TRADEBOOK FX aangeboden door Bloomberg Tradebook Services LLC en zijn aangesloten bedrijven waar de noodzakelijke wettige goedkeurigen zijn verkregen.

Bloomberg Tradebook LLC, een aangesloten bedrijf van Bloomberg Tradebook, is een wereldwijde elektronische makelaardij die investeerders in staat stelt aandelenvermogen, termijnzaken en opties te verhandelen via de BLOOMBERG PROFESSIONAL service. Bloomberg Tradebook LLC bedient institutionele investeerders en handelaars over de hele wereld met uitvoerige front-to-back uitvoering, goedkeurings- en schikkingsoplossingen via multi-asset classes op meer dan 60 markten wereldwijd.

Bloomberg Tradebook Services LLC is niet geregistreerd bij de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission ("CFTC") of de Amerikaanse Securities and Exchange Commission ("SEC") en is geen lid van de Amerikaanse National Futures Association ("NFA") of de National Association of Securities Dealers, Inc. ("NASD"). Bloomberg Tradebook LLC, een entiteit die geregistreerd is bij de CFTC en de SEC en lid is van de NFA en de NASD, is niet betrokken bij het aanbieden of werken van Bloomberg Tradebook FX.

BLOOMBERG TRADEBOOK en Bloomberg Tradebook FX zijn geregistreerde handelsmerken van Bloomberg Tradebook Services LLC en zijn aangesloten bedrijven.

Website: www.bloomberg.com

Contact:

Judith Czelusniak van Bloomberg LP, +1-212-617-1212, jczelusniak@bloomberg.net