Politie Friesland

Politieberichten van maandag 19 maart

Fryslân, 19-03-2007 o Politieberichten van zondag 18 maart 13.00 uur t/m maandag 19 maart 07.00 uur.

Dokkum: woninginbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Flecht, die in de nacht van zaterdag op zondag plaats vond. Men kwam binnen na het forceren van de garagedeur. Uit de woning werd een flatscreen gestolen; uit de garage een fiets en uit de daarin staande auto een cd-wisselaar. Door de politie werd een buurtonderzoek ingesteld. De bewoner, een 53-jarige man, deed aangifte.

Heerenveen: bromfietser gewond bij aanrijding
De politie heeft zondagmiddag een aanrijding op de Burgemeester Falkenaweg onderzocht. Een 39-jarige vrouw uit Heerenveen reed met haar bromscooter achter op een auto. Ze liep letsel aan haar hoofd op en is overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De auto was van een 38-jarige man uit Wouw. Door het Bureau Ongevallenanalyse van de politie Fryslân is een sporenonderzoek ingesteld.

Leeuwarden: aanhouding na vernieling en mishandeling
De politie heeft zondag een 31-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling en mishandeling. De man zou bij een woning aan de Achter de Hoven enkele klinkers naar de bewoner, een 47-jarige man, hebben gegooid. Nadat deze de politie belde, gooide de verdachte het voorruit van de woning in. De verdachte is door de politie nog bij de woning aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Wat de aanleiding voor zijn gedrag was, is niet bekend.

Kornwederzand: rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding De politie heeft zondagmiddag op de A7 nabij Kornwederzand het rijbewijs van een 33-jarige automobilist uit Zaandam ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. Een onopvallende videoauto van de politie betrapte de bestuurder toen hij met 124 kilometer per uur over een 70 kilometerweg reed. Het rijbewijs van de Zaandammer werd ingevorderd en tevens werd er een proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: vijf verdachten aangehouden na openlijk geweld De politie heeft zondagmiddag vijf inwoners van Heerenveen en Hoornsterzwaag, 14 tot 16 jaar oud, aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Omstreeks 15.40 uur werd een ruit van een winkel aan Het Baken vernield. Aan de hand van de signalementen kon de groep op de Gedempte Molenwijk worden achterhaald. Ze zijn aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht.

Oudega (Smallingerland): brand in woonboerderij
De politie heeft zondagavond de brandweer geassisteerd bij een brand in een woonboerderij aan It West. De brand in een schoorsteen sloeg over naar het rietendak. De brandweer heeft het vuur met behulp van een hoogwerker bestreden. De boerderij liep veel waterschade op. Bij de brand deed zich geen persoonlijk letsel voor.

Leeuwarden: twee verdachten van openlijk geweld aangehouden De politie heeft zondagavond een 15-jarige jongeman uit Leeuwarden en een 15-jarige jongen uit Ryptsjerk aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Omstreeks 18.45 uur werd een ruit van het bushokje aan de Groningerstraatweg vernield. Getuigen gaven een goed signalement van de twee daders. Na een korte zoekactie in de omgeving werd de Leeuwarder verdachte aangetroffen. Hij voldeed aan het signalement en bekende zijn betrokkenheid. De tweede verdachte kon daar in zijn woning worden aangehouden.

Fryslân: rijden onder invloed
De politie heeft zondagavond en nacht tijdens controles drie bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. In alle gevallen werd naast een proces-verbaal en een rijverbod het rijbewijs ingevorderd. Dat overkwamen (achtereenvolgens tijd en plaats, verdachte, uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden): Zondagavond, Lemmerweg in Sneek, 29-jarige automobilist uit Sneek, 580 ug/l;
Zondagnacht, Prins Clausstraat in Franeker, 39-jarige automobilist uit Sneek, 585 ug/l;
Zondagnacht, Noorderhaven in Harlingen, 26-jarige automobilist uit Wijnaldum, 840 ug/l.