Ingezonden persbericht


Persbericht

SWsoft levert virtualisatie met SUSE Linux Enterprise

Virtuozzo software voor virtualisatie van besturingssystemen gebundeld met SUSE Linux Enterprise 10

Hannover/Herndon, USA, 19 maart 2007 - SWsoft, een erkend leider op het gebied van software voor serverautomatisering en -virtualisatie, heeft tijdens de CeBIT de beschikbaarheid van de onderscheiden Virtuozzo software voor servervirtualisatie in combinatie met SUSE Linux Enterprise Server 10 van Novell bekendgemaakt.

SWsoft gaat uit van een standaard versie van SUSE Linux Enterprise Server en zal de Virtuozzo-software toevoegen voor een geïntegreerde oplossing. De klant beschikt hierdoor over een extra keuze op het gebied van virtualisatie met SUSE Linux Enterprise 10, het meest interoperabele open platform voor bedrijfskritische computeromgevingen.

"De levering van besturingssysteemvirtualisatie in combinatie met een van de meest populaire professionele Linux-distributies ter wereld is een grote stap voorwaarts", aldus Serguei Beloussov, CEO van SWsoft. "We zijn verheugd over de samenwerking met Novell om klanten een geïntegreerde virtualisatieoplossing en één aanspreekpunt voor ondersteuning te bieden."

"Novell hecht veel waarde aan het bieden van verschillende virtualisatieopties", aldus Holger Dyroff, vice president of product management voor SUSE Linux Enterprise. "Klanten vertellen ons dagelijks dat ze hun kosten willen verlagen en het gebruik van servers willen optimaliseren via virtualisatie met SUSE Linux Enterprise. Door een bundel met Virtuozzo te leveren via het SWsoft-kanaal kunnen we onze klantenbasis uitbreiden."

Andere SWsoft-producten - zoals Confixx, HSPcomplete, PEM, Plesk en SiteBuilder - kunnen eveneens worden gebundeld met SUSE Linux Enterprise Server met ondersteuning door SWsoft.

SWsoft wil de Virtuozzo en SUSE Linux Enterprise Server 10-bundel wereldwijd beschikbaar maken in het tweede kwartaal van dit jaar. De oplossing zal draaien op servers met X86, AMD64, EM64T en Itanium-processoren. Ondersteuning voor de softwarebundel wordt geboden door SWsoft en eventueel aangevuld door Novell voor alle ongemodificeerde componenten van SUSE Linux Enterprise Server.

Volgens een rapport van industrieanalist IDC uit september 2006 is Virtuozzo van SWsoft de snelst groeiende van alle virtualisatietechnologieën. In een rapport uit november zegt Gartner Group dat virtualisatie van besturingssystemen in 2010 algemeen toegepast zal worden.

SWsoft is een Silver Level partner binnen Novell's PartnerNet Technology Partner-programma.

Virtualisatieprestaties en - beheer
Met SWsoft Virtuozzo kan een enkel Linux of Windows besturingssysteem dynamisch worden opgedeeld in verschillende, zeer efficiënte en schaalbare virtuele omgevingen. Virtuozzo gebruikt gepatenteerde technologie die een dichtheid van honderden virtuele omgevingen op een enkele fysieke server mogelijk maakt.

In tegenstelling tot virtuele machines en hypervisors komt Virtuozzo tegemoet aan het probleem van data centers waarbij verschillende besturingssystemen ondersteuning, onderhoud en updates vereisen. De unieke architectuur en beheertools maken het tot de ideale oplossing voor het leveren, monitoren en beheren van virtuele serverbronnen.

Over SWsoft
SWsoft is een wereldwijd leider op het gebied van software voor serverautomatisering en -virtualisatie. Meer dan 10.000 klanten in ruim 100 landen vertrouwen op de bewezen prestaties en beheermogelijkheden van SWsoft's producten voor het optimaliseren van hun IT-infrastructuur. De onderneming is opgericht in 1999 en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië.