Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EDEN HOTEL GROUP VERSTERKT EINDHOVENS MANAGEMENT TEAM

FRANS LUTTMER EN ERIK BROUWER

Amsterdam, 19 maart 2007 - De onlangs door de Eden Hotel Group aangekochte Eindhovense hotels Holiday Inn en Eden Crown Hotel gaan vanaf juni samenwerken en krijgen een deels nieuw management. Frans Luttmer wordt General Manager van beide hotels en Erik Brouwer Operationeel Manager van het Eden Crown Hotel. Het Eden Crown Hotel is op 5 maart jl. aan de snel groeiende familieonderneming toegevoegd, het Holiday Inn Eindhoven volgt begin juni.

Schat aan ervaring
Frans Luttmer (35) wordt de General Manager van de twee Eindhovense hotels en is per direct al gestart in het Eden Crown Hotel. Erik Brouwer (39), nu Resident Manager van het hotel, neemt de operationele leiding op zich van het Eden Crown Hotel Eindhoven. Beide hotelmanagers hebben hun sporen nadrukkelijk verdiend in de hospitality business. Frans Luttmer was sinds begin 2004 als Hotel Manager eindverantwoordelijk voor het Park Plaza Hotel in Utrecht (120 kamers) en daarvoor onder meer Operations Manager van het Amsterdamse Victoria Hotel. Ook Erik Brouwer heeft een jarenlange ervaring opgebouwd. Zijn carrière is gestart op Curaçao als hotelmanager en in Nederland vervolgd als Food & Beverage Manager bij het Crowne Plaza Hotel Amsterdam Schiphol. De laatste jaren heeft hij zich goed kunnen inleven in de Eindhovense markt als manager van het Crown Hotel en het Crown Inn, beiden in Eindhoven.

'Winnend team'
"Dit wordt een winnend team," stelt Frans Wientjes, Director of Operations van de Eden Hotel Group. "Wij merken nu al dat onze nieuwe aanwinst in Noord-Brabant een succes gaat worden. De reacties op de overname van het Crown Hotel en de samenwerking met het Holiday Inn zijn heel positief; zowel van het personeel, als vanuit de lokale markt. Dat effect zal alleen maar groter worden als we optimaal gebruik gaan maken van de synergie tussen de beide hotels."

Eden Hotel Group
Met 15 hotels in de binnensteden van ondermeer Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden, Enschede, Eindhoven en nu ook Den Haag is de Eden Hotel Group één van de grotere, onafhankelijke hotelondernemingen in Nederland. In totaal exploiteert de groep met ruim 600 medewerkers meer dan 1.870 hotelkamers in het vier- en driesterren segment en verschillende restaurants waaronder Café Americain en FLO Amsterdam. Het vastgoed van 11 van de 15 hotels is in eigendom van de Eden Hotel Group, een familieonderneming waarbij de leiding in handen is van twee generaties Dijkstra. Het bedrijf startte in 1977 met de aankoop van het Best Western Eden Hotel in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.edenhotelgroup.com.



Ingezonden persbericht