Ingezonden persbericht


Persbericht

GEOPOST VERSTERKT POSITIE IN SPANJE MET AANKOOP VAN SEUR-SANTANDER

Parijs, 19 maart 2007 - GeoPost, Europa's derde pakket- en expressdienstverlener, heeft met de aankoop van SEUR-Santander zijn belang in de Spaanse expressvervoerder SEUR vergroot tot 19,6 procent. De franchise van SEUR, een van de grootste expressvervoerders in Spanje, realiseert met 80 medewerkers jaarlijks een gemiddelde omzet van EUR 7 miljoen.

De aankoop werd gerealiseerd door SEUR GeoPost, een joint venture van GeoPost SA (60 procent) en SEUR SA (40 procent). SEUR GeoPost realiseert jaarlijks een gemiddelde omzet van EUR 230 miljoen. Yves Delmas, voorzitter directeur-generaal van SEUR GeoPost, voegde toe dat SEUR GeoPost zijn positie in het noorden van Spanje met deze aankoop verder versterkt.

Na een reeks acquisities sinds 2004, is SEUR GeoPost nu eigenaar van acht SEUR-franchises in Spanje: Madrid, Bilbao, Saragossa, Soria, Baix Llobregat, Gerona, Granollers en Santander. Spanje is een van de belangrijkste groeimarkten voor GeoPost in Zuid-Europa.

Over GeoPost
GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep, is een wereldwijde pakket- en expressspecialist. Met vestigingen in heel Europa vervoert GeoPost voor meer dan 300.000 klanten pakketten van en naar meer dan 230 landen. GeoPost is met een jaaromzet van circa EUR 3 miljard in 2006 de grootste pakketbezorger van Frankrijk en de derde pakket- en expressgroep van Europa. Meer informatie over GeoPost kunt u vinden op: www.geopostgroup.com

Over DPD
DPD is verantwoordelijk voor het verwerken van meer dan 1,4 miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk en is daarmee één van de grootste dienstverleners op het gebied van logistiek in Europa. Het hoofdkantoor van DPD is gevestigd in Aschaffenburg, Duitsland. DPD biedt een breed dienstenpakket, van 'Cash On Delivery' tot individuele, op maat gemaakte oplossingen voor inkooplogistiek. DPD bedient circa 200.000 klanten via 15.000 voertuigen en zo'n 500 depots. Het DPD netwerk in Nederland is 100% eigendom van GeoPost. Meer informatie over DPD kunt u vinden op www.dpd.net.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Zeno Group
Eva Rijser
t: 020 30 10 989
e: eva.rijser@zenogroup.com