Politie Amsterdam-Amstelland



Klant ontpopt zich als overvaller / Elandsgracht (19/03/07)

Zondagavond 18 maart rond 19.00 uur is een coffeeshop aan de Elandsgracht overvallen door een in de zaak aanwezige klant. De klant, een Amerikaan die al enige tijd in de coffeeshop aanwezig was, sprong op een gegeven moment achter de bar en pakte een daar gelegen mes. Hij bedreigde daarmee de eigenaar en een andere klant en eiste geld. Er ontstond een worsteling tussen de eigenaar en de overvaller, waarna het de eigenaar en de getuige lukte om de coffeeshop te verlaten. Op het moment dat zij wegrenden bedreigde de overvaller hen met een vuurwapen. Hierna haalde hij de kassa leeg, pakte de handelsvoorraad hasj, stopte dit in zijn rugzak en verdween in de richting van de Prinsengracht. Hij is sindsdien spoorloos.

De politie onderzoekt de zaak.

Drie aanhoudingen na bedreigingen / Amsterdam (19/03/07)

Zondag 18 maart zijn drie mannen (19, 25 en 28 jaar oud) aangehouden nadat zij bedreigingen hadden geuit tegen beveiligingspersoneel, controleurs van de Nederlandse Spoorwegen en politieambtenaren. Eén verdachte is heengezonden met een schikkingsvoorstel van 600 euro. De andere twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

Mosveld Zondagmorgen 18 maart rond zes uur belde een man naar het telefooncentrale van de politie Amsterdam-Amstelland met diverse bedreigingen. De 28-jarige man was eerder die nacht aangehouden en bekeurd voor openbare dronkenschap. Omdat de man het niet eens was met zijn bekeuring, ging hij enkele uren later verhaal halen op het politiebureau Klimopweg. Toen bleek dat zijn bekeuring niet ingetrokken zou worden, belde de man vervolgens met de telefooncentrale van de Amsterdamse politie en dreigde met een vuurwapen terug te gaan naar het politiebureau. Hierop is de man in zijn woning aangehouden. De man is een schikkingsvoorstel aangeboden van 600 euro. Als hij dit niet accepteert, zal hij zich voor een rechter moeten verantwoorden.

Arenaboulevard Zondagavond 18 maart rond halfzeven is een 25-jarige man aangehouden nadat hij beveiliginspersoneel van de Heineken Music Hall had bedreigd. De man probeerde die avond zonder een geldig plaatsbewijs de concerthal binnen te dringen. Toen het beveiligingspersoneel hem weigerde werd de man agressief. Even later wilde de man weer zonder kaartje naar binnen. Op dit moment werd hij zo agresief dat hij een mes pakte en hiermee probeerde in te steken op het beveiligingspersoneel. Ook probeerde hij de beveiligers te schoppen en bedreigde hij hen. Toen de man weg liep in de richting van de Arenaboulevard, werd hij op aanwijzen van het beveiligingspersoneel door surveillerende politieagenten aangehouden. De man is in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Amstelstation Na bedreiging veiligings-personeel van de Nederlandse Spoorwegen van kaartcontroleurs van de Nederlandse Spoorwegen is zondagavond 18 maart rond zeven uur een 19-jarige man aangehouden. Bij kaartcontrole voor de perrons weigerde de man zijn vervoersbewijs te laten zien. Toen de kaartcontroleurs hem nogmaals verzochten zijn vervoersbewijs te tonen, reageerde de man agressief en probeerde hij de twee kaartcontroleurs te slaan. Ook bedreigde hij de twee controleurs. Tijdens de schermutseling gaf de verdachte een mes dat hij bij zich droeg aan een vrouw die bij hem was. De man kon worden aangehouden door beveiligingspersoneel van de Nederlandse Spoorwegen en werd overgedragen aan de politie. Hij is in verzekering gesteld en wordt momenteel verhoord over het voorval.

Dronken doorrijder aangehouden na aanrijding Zaandam / Sumatrastraat (19/03/07)

Zaterdagavond rond halfelf is een 21-jarige bestuurder aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt in Zaandam. De man was na de aanrijding doorgereden en de bestuurder van de andere auto was achter hem aan blijven rijden. Toen de twee in Amsterdam reden, werd de politie van Amsterdam-Amstelland gewaarschuwd en kon de verdachte worden aangehouden op de Sumatrastraat. Bij de aanhouding bleek dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. De man was beginnend bestuurder en onderzoek wees uit dat hij zes keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De verdachte is overgedragen aan de politie van Zaanstreek-Waterland en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.