NCRV

School's out

Vanaf september 2007

NCRV - Z@pp, Nederland 3

Crossmediaal project speelt zich af rond school

NCRV maakt dagelijkse dramaserie voor kinderen

Vanaf september zendt de NCRV op Z@pp een nieuwe Nederlandse dramaserie uit speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar. Dagelijks zijn de belevenissen te volgen van een groep jongeren op hun middelbare school. De serie is onderdeel van een groot crossmediaal project met een virtueel schoolplein op internet, boeken en evenementen over alles wat kinderen bezighoudt.

Onder de werktitel School's out worden thema's behandeld die kinderen vanaf 9 jaar aanspreken. Van liefde en relaties tot problemen thuis, sport en verschillen tussen kinderen onderling. Alles speelt zich af op een school ergens in Nederland. De tien hoofdpersonages zijn verdeeld over de onderbouw en de bovenbouw.

Virtueel schoolplein

Om de doelgroep zo goed mogelijk te bereiken, komt er naast de serie een interactieve website rond School's out met een virtueel schoolplein, fietsenstalling, mediatheek, leslokalen en kantine. Daarnaast komen er boeken en bladen waarin dieper op de verhaallijnen uit de serie wordt ingegaan.

Iedere aflevering van de dramaserie is tien minuten lang en wordt vanaf september iedere werkdag uitgezonden op Nederland 3 bij Z@pp. De serie wordt geproduceerd door NL Film (bekend van de succesvolle kinderserie Zoop) in opdracht van de NCRV. Deze omroep heeft al een aantal bekende programma's voor kinderen, zoals Willem Wever en de BZT-show.