Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Tonden - Auto's door aanrijding in sloot                  |
Bij een aanrijding tussen twee personenauto's belandden de twee voertuigen zondagmorgen (18/03) op de kruising Hoevesteeg/Langedijk/Hallsedijk in een sloot.

Een 45-jarige automobilist uit Empe verleende rond 09.00 uur geen voorrang aan een 48-jarige automobilist uit Voorst. De man uit Voorst raakte aan zijn hoofd gewond en een ambulance vervoerde beiden voor onderzoek naar het Spittaal in Zutphen. Een bergingsbedrijf sleepte beide voertuigen af, de brandweer reinigde het wegdek en de politie lichtte het Waterschap in omdat er olie in de sloot was gelekt.

|     |Eerbeek - Veel overtredingen autobestuurder               |
De politie heeft zondagavond (18/03) op de Stuijvenburchstraat een 29-jarige automobilist uit Brummen aangehouden die vermoedelijk onder invloed van alcohol reed.

De man reed rond 21.00 uur een politieauto met hoge snelheid voorbij en verleende de agenten bovendien geen voorrang. De politie achtervolgde de man en hield hem staand. Controle wees uit dat hij mogelijk onder invloed van alcohol was, nog een boete van 85 euro moest betalen, een rij-ontzegging had en bovendien was de apk van zijn auto verlopen. De politie bracht de man over naar het politiebureau waar hij elke medewerking weigerde en ook geen blaastest wilde ondergaan. Wel werd er een bloedproef afgenomen. De politie maakte voor alle gevallen proces-verbaal op. De uitslag van de bloedproef is over enkele dagen bekend. De man mocht niet verder rijden, een bergingsbedrijf sleepte zijn auto weg.

Einde berichten


---


---


---

---- --