Politie Zeeland


---


O-795-2007 Aanrijdingen op A58
Op de A58 vonden vanmiddag een drietal aanrijdingen plaats.
Rond 14.30 uur raakte t.h.v. 's Heer Arendskerke een personenauto in de slip. De bestuur(st)(d)er had vermoedelijk een bedrijfsauto die voor hem/haar reed te laat opgemerkt en week uit. Hierdoor raakte de auto in een slip, raakte de bedrijfsauto aan de achterzijde en kwam tot stilstand half in het talud aan de rechterzijde van de weg. Ambulance is hier ter plaatse geweest maar er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.
Rond 17.30 uur gebeurden twee aanrijdingen vlak achter elkaar ter hoogte van Goes.
Bij de eerste waren vier auto's betrokken.Ter plaatse werd op twee rijstroken in file gereden. Toen het plotseling begon te sneeuwen/hagelen werd het zicht ernstig belemmerd waarna het verkeer sterk afremde. Als gevolg hiervan ontstond er een kop/staartbotsing waarbij vier auto's beschadigd raakten. Een betrokkene werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet meer voor verdere behandeling.
Als gevolg van deze aanrijding raakten nog eens drie auto's betrokken bij een kop/staartbotsing. Voor zover bekend vielen hier ook geen gewonden.

Z-796-2007 Controle overlast, Terneuzen
De politie heeft maandag tussen 15.30 uur en rond 22.00 uur een controle gehouden op overlast rondom coffeeshop Checkpoint waarbij diverse bekeuringen werden uitgeschreven.
9 x wildplassen
2x fout parkeren
4x fietsen in een voetgangersgebied
3x defecte verlichting auto/fiets
1x snelheidsovertreding (33 km te hard - 200 euro boete)
1x geen richting aangeven auto
1x geen id kaart
Door de politie werd onopvallend gecontroleerd in de Westkolkstraat, Binnenvaartweg en op de Scheldeboulevard. Deze controles zullen in de toekomst vaker worden gehouden.

W-797-2007 Hennepkwekerij ontdekt bij woningbrand, Middelburg
Bij een brand in een woning aan de Diamant is vanavond rond 19.00 uur bij toeval een hennepkwekerij ontdekt.
In de woning waren op dat moment twee personen aanwezig. Een van de bewoners wist de brand zelf te blussen. Hij is met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis. Toen de brandweer ter plaatse kwam om te ontluchten, werd bij toeval op de bovenverdieping van de woning een professionele hennepkwekerij van 164 oogstrijpe hennepplanten ontdekt. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting. De bewoonster is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zal zij weer in vrijheid worden gesteld.


---- --