Productschap Diervoeder

18/01/2007

Roemenië en Bulgarije lid van de Europese Unie

LNV-bureau Boekarest komt voor Spreekdagen naar Nederland

Roemenië en Bulgarije zijn op 1 januari 2007 toegetreden tot de Europese Unie. De EU telt nu 27 lidstaten en is circa 22 miljoen Roemeense en 8 miljoen Bulgaarse consumenten rijker geworden. De Roemeense en Bulgaarse economie ontwikkelt zich positief en de belangstelling van Nederlandse import- en exporteurs en investeerders voor beide landen groeit de laatste jaren fors. Dit laatste zal alleen nog maar verder toenemen nu de grenzen met de EU zijn geopend.

Het LNV-bureau op de Nederlandse Ambassade in Boekarest kan u informeren over onder meer markt- en beleidsontwikkelingen in Roemenië en Bulgarije. Tevens kan zij u voorzien van nuttige contacten en kan zij informatie verstrekken over interessante landbouwbeurzen en geplande handelsmissies.

Het LNV-bureau met de werkgebieden Roemenië, Bulgarije en Griekenland - houdt in de week van 19 maart a.s. in Nederland de zogenaamde Spreekdagen voor het agrarische bedrijfsleven. Nederlandse bedrijven, die geïnteresseerd zijn in en vragen hebben over de genoemde drie landen kunnen een gesprek aanvragen met de LNV-Attaché en twee van zijn locale medewerksters. Voor nadere informatie en deelname kunt u contact opnemen met de directie Industrie en Handel van het Ministerie van LNV. De contactpersonen zijn: mw. E. Verboom (tel: 070 3784162, e.verboom@minlnv.nl) en mw. M.A.H. Krijgsman-Disseldorp, tel: 070 3785306, m.a.h.krijgsman@minlnv.nl).

Bron/auteur: Min. LNV/Nederlandse Ambassade Boekarest