Gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag en de jaarlijkse WeblogAwards Dutch Bloggies gaan de komende drie jaar samenwerken. De gemeente Den Haag is deze samenwerking aangegaan in het kader van haar programma 'ICT in de Stad', waarbij de communicatie met de inwoners van Den Haag centraal staat. De Dutch Bloggies worden op 20 maart uitgereikt in het stadhuis van Den Haag.

De Dutch Bloggies was er al vroeg bij. Gestart in 2001 met een online uitreiking, kende het evenement slechts een zeer bescheiden publiek. Volgens Remco Sikkema van about:blank, weblogger van het eerste uur en initiatiefnemer van de Dutch Bloggies, waren weblogs in die beginjaren eigenlijk alleen bekend bij een hele kleine groep 'nerds'. Ondertussen is deze groep spectaculair gegroeid naar bijna 700.000 mensen van zeer divers pluimage.

Verantwoordelijk wethouder Frits Huffnagel is blij met de samenwerking; "De Dutch Bloggies zijn van harte welkom in Den Haag én ze zijn hier zeker op hun plaats. Den Haag besteedt veel aandacht aan de ontwikkelingen op ICT gebied. Het gaat ons er daarbij steeds om dat de inwoners van de stad er hun voordeel mee kunnen doen. En dat laatste is zeker het geval met de hedendaagse weblogs".

"De samenwerking met de gemeente Den Haag past uitstekend binnen de groei-ambities van de Dutch Bloggies. Het evenement wil immers toegankelijk blijven voor alle webloggers in Nederland en dat aantal groeit snel", aldus Sikkema.

De Dutch Bloggies worden op 20 maart uitgereikt in Het Atrium in het stadhuis van Den Haag. Vanaf 17.30 uur is iedereen welkom om de uitreiking bij te wonen. Deze unieke locatie maakt het mogelijk om de uitreiking een nieuwe dimensie te geven en meer bezoekers te huisvesten. Weblogs worden immers steeds meer publiek domein en zijn minder het "speeltje" van de "incrowd" op internet. Een publieke locatie om deze prijzen uit te reiken is dan ook een gepaste keuze volgens organisatie en gemeente.