Gemeente Assen


Actueel

Informatieavonden

Inspraakavond kleinschalig kamperen
Op 20 maart wordt de informatieavond kleinschalig kamperen in de Raadzaal gehouden.

Waarom een inspraakavond?:

De Wet op de Openluchtrecreatie (WOR) is per 1 november 2005 gedeeltelijk vervallen. Bepalingen over het kamperen zijn per 1 januari 2008 van rechtswege vervallen. Daarmee vervalt tevens de basis onder de door de gemeente verleende kampeervergunningen voor het kamperen op kampeerterreinen. Voor zover de ruimtelijke aspecten van het kleinschalig kamperen, zoals de lokaties, aantal standplaatsen etc. is het noodzakelijk een bestemmingsplan op te stellen.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 2 maart 2007 voor u ter inzage. Tijdens de inspraakavond wordt het bestemmingsplan toegelicht en kunt u reageren. Het bestemmingsplan wordt ter inzage gelegd gedurende een periode van 6 weken. Tijdens deze periode kunnen schriftelijk inspraakreacties worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Tijdens de inspraakavond kunt u ook mondeling een inspraakreactie indienen.

---

Informatieavond Hof van Assen

Op 20 februari 2007 is in de Raadzaal de informatieavond Hof van Assen gehouden. Er was een goede opkomst van zowel bewoners als ondernemers.

Hier kunt u het verslag van de avond lezen.