Gemeente Wassenaar

CIRCUS IN WASSENAAR 20 EN 21 MAART AS.

cirus moscou.jpg
Wassenaar, 5-03-2007

Het Staatscircus van Moskou-Holiday presenteert een internationaal en, volgens traditie, klassiek circusprogramma. Het motto Circus, zoals circus hoort te zijn staat garant voor een feest voor jong en oud, waaraan een groot aantal topartiesten uit de Russische Federatie, Oekraïne, Tsjechië, Polen, Azerbeidzjan, Frankrijk, Roemenië, Duitsland en Nederland meewerkt.

Dit spectaculaire programma is als vanouds samengesteld door artistiek directeur Hans Martens.

Het programma wordt gepresenteerd in een kleurrijke circustent die plaats biedt aan circa 1200 bezoekers. Gedurende de koude dagen zijn zowel de voortent als de grote circustent heerlijk verwarmd.

PROGRAMMA

Het programma wordt gepresenteerd door spreekstalmeester Natacha Lijfering.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het circusorkest dat onder leiding staat van de Poolse orkestleider Grzegorz Kaminieczki.

Dennis & Vladimir Stoliarov,
onze Russische âhuisclownsâ, geven een demonstratie van hun artistieke, acrobatische en muzikale kunnen en weten met hun dolle fratsen het publiek te betrekken bij hun komische spel.

De uit Frankrijk en Rusland afkomstige tranformateurs Loic & Dolana presenteren een wervelende, opzienbarende show waarin met ongekende snelheid van kleding wordt gewisseld.

Huiveringwekkend is het optreden van The Marc Brothers uit Duitsland. Balancerend op het Rad des Doods tonen zij adembenemende sprongen en âloopsâ.

David Kludski
, meester in de paardendressuur, werkt op veler verzoek weer aan het programma mee. Gezeten op zijn prachtige schimmel demonstreert deze Tsjech de kunst van het hogeschoolrijden.

Schitterende Bengaalse tijgers worden gepresenteerd door onze Nederlandse (huis)dompteur Job Lijfering. Job werkt als een van de weinige dompteurs volgens de âzachteâ dressuurmethode, die gebaseerd is op geduld, wederzijds respect en vertrouwen.

Opzienbarend en elegant is het optreden van de Russische Galina Soulagina met haar hoelahoep-act. Deze uit de jaren vijftig stammende rage heeft zij tot ware kunst weten te verheffen.

Ronduit komisch is de spring-act van The Lunatricks, een groep die uit verschillende nationaliteiten bestaat. Op paard en trampoline tonen zij hun atletische vaardigheden.

Piste wederom vrij voor David Kludski. Ditmaal brengt hij een opzienbarende vrijheidsdressuur met zes prachtige paarden. Daarna zal Kludski nogmaals de piste betreden om de vooral door de jeugdige bezoekers gewaardeerde act Groot & Klein te brengen.

Het optreden van de Roemeense Carmen Murariu aan de ring-trapeze is van een gracieuze schoonheid. Het ogenschijnlijk gemak waarmee zij hoog boven de piste haar indrukwekkende acrobatische kunsten toont, is typerend voor deze rasartieste.

De uit de Oekraïne en Duitsland afkomstige Troupe Los Nablos brengt een wervelende show op de trampoline. De groep voert een aantal voortreffelijke acrobatische disciplines uit, waarbij saltoâs, schroeven en sprongen elkaar in een hoog tempo afwisselen.

De sierlijke, maar gewaagde act van de Azerbeidzjaanse trapezeartieste Irada Stoliarova is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt in het programma. In de nok van het circus, balancerend op de trapeze, vertoont zij haar bewonderenswaardige kunsten.

Spectaculair is het optreden van de uit Duitsland afkomstige groep Alex Ramien & Co met hun Globe of Speed. Drie motorrijders die op hun razende motoren met enorme snelheid in een grote metalen kogel ronddraaien.