Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw radiostation met alleen Haagse muziek

Op dinsdagavond 20 maart wordt in het
Atrium van het stadhuis aan het Spui de
HAAGSE POPPLAYER gelanceerd.

Vanaf 20 maart kan heel de wereld 24 uur per dag luisteren naar een online radiostation met non-stop Haagse muziek op cd-kwaliteit. Den Haag is de eerste stad in Nederland die op deze manier lokaal talent onder de aandacht van een groot publiek brengt.

De Haagse Popplayer is een site-onafhankelijke toepassing. Dat betekent dat elke website de Popplayer kan aanbieden. Liefhebbers van Haagse muziek kunnen over enkele maanden terecht op tientallen websites van Haagse bands, popinstellingen, podia e.d. om de songs te beluisteren.

Alle Haagse artiesten kunnen zelf hun eigen songs toevoegen aan de Haagse Popplayer. Daarbij worden geen genrebeperkingen opgelegd. In de afgelopen maanden is een eerste basis van duizend Haagse songs in de database gezet, variërend van smartlap tot metal, van hiphop tot jazz en van rock tot dance. Alle songs worden in willekeurige volgorde afgespeeld. De komende tijd zal het aantal beschikbare songs met nog eens duizend worden uitgebreid en zal het aanbod telkens verrijkt worden met nieuwe releases.

De luisteraars van de Haagse Popplayer kunnen de playlist beïnvloeden door zelf te bepalen welke songs gedraaid moeten worden. Iedereen kan per dag drie verzoekjes aanvragen. Deze worden in volgorde van binnenkomst gespeeld. Songs die nooit worden aangevraagd verdwijnen op termijn uit de basislijst. De Haagse Popplayer is daarmee volledig interactief. De artiesten en de luisteraars bepalen het geluid van het station!

De Haagse Popplayer is een initiatief van de R.G. Ruijs Stichting, in samenwerking met Residentie.net, Den Haag FM, Haags Pop Centrum en Paard van Troje. De software voor de Haagse Popplayer is ontworpen door het bedrijf cimon bv.

R.G. RUIJS STICHTING

Nutshuis/Riviervismarkt 5

Postbus 16685

2500 BR Den Haag

t. 070 360 4354

m. 06 5189 7233

info@stichtingruijs.nl

www.stichtingruijs.nl

De lancering van de Haagse Popplayer op 20 maart zal plaatsvinden tijdens de uitreiking van de Dutch Bloggies in het Haagse stadhuis. Deze onderscheidingen zijn bedoeld voor de beste weblogs van Nederland. Voor meer informatie over de Dutch Bloggies verwijzen wij naar www.dutchbloggies.nl

---- --