Gemeente Maassluis

Thema avond over luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit is een actueel onderwerp. Regelmatig verschijnen er berichten in de media over de slechte luchtkwaliteit. Het is inmiddels wel duidelijk dat er iet mis is, maar wat.....?

Op dinsdag 20 maart wordt in Maassluis de thema avond "Reine Lucht" georganiseerd. Deze themaavond Reine Lucht wordt georganiseerd door de Stichting Milieu Dichterbij in opdracht van de Gemeente Maassluis. Op deze avond wordt meer duidelijkheid gegeven over de luchtverontreiniging en over de gevolgen van de luchtvervuiling voor de gezondheid. Ook wordt er ingegaan op de maatregelen die al genomen worden en wat men er zelf aan kan doen. Naar aanleiding van de informatie gaan de deelnemers met elkaar praten over oplossingen. De bekende Schiedamse kunstenaar Ron Offerman helpt de deelnemers bij het uitbeelden van hun ideeën in een schilderij. Dit alles in een gezellige sfeer met een drankje en een hapje. De Stichting Milieu Dichterbij zal kunstwerken op een later tijdstip presenteren aan het gemeentebestuur.

Allochtone Maassluizers zijn nadrukkelijk ook van harte uitgenodigd om aan deze avond deel te nemen. Het interculturele Vrouwennetwerk, het Albedacollege en andere organisaties zijn enthousiast over dit project. Zij zetten zich in om mensen te interesseren voor deze avond.

De avond vindt plaats op 20 maart 2007 in ´de Koningshof´ aan de Uiverlaan. De avond begint om 19.30. Deelname is gratis. Belangstellenden worden wel verzocht zich vooraf aan te melden, vanwege de beperkte beschikbare ruimte. Bel of mail om aan te melden: 010 4771874 of info@milieudichterbij.nl Kijk voor meer informatie over Stichting Milieu Dichterbij op: www.milieudichterbij.nl