Gemeente Bladel


Lantaarn 10 maart 2007

Belangstellendenregistratie 2 seniorenwoningen nabij Orion te Hapert

Informatieavond op 20 maart in Den Tref te Hapert

Door Stichting SIR 55+ worden nabij Orion in Hapert twee seniorenwoningen gebouwd van het type patiobungalow. De verkoop van deze woningen vindt plaats via het gemeentelijke uitgiftebeleid.

De indicatieve verkoopprijs van de basiswoning bedraagt EUR 305.000,00 vrij op naam en inclusief 19% BTW. De potentiële kopers hebben ruime inspraakmogelijkheden bij het uiteindelijke bouwplan. In samenspraak met de ontwikkelaar kunnen in het standaardplan wijzigingen worden aangebracht.

Doelgroep

De woningen zijn bestemd voor senioren (55 jaar of ouder), die minimaal vijf jaren inwoner van onze gemeente zijn. Kandidaten moeten voldoen aan de criteria die gesteld worden in het Uitgiftesysteem Gemeente Bladel 2003.

Kandidaten uit Hapert genieten de voorkeur. Door loting wordt eerst de volgorde bepaald van de kandidaten die in Hapert wonen. Daarna volgt een aparte loting voor de kandidaten uit Bladel, Hoogeloon, Casteren en Netersel.

Aanmelden

Indien u geïnteresseerd bent, kunt u zich aanmelden via de inschrijfbon op deze pagina. Beide partners uit hetzelfde huishouden kunnen afzonderlijk inschrijven.

Het inschrijfformulier moet uiterlijk 2 april 2007 vóór 17.00 uur worden ingeleverd bij de Centrale Balie of in de brievenbus van het gemeentehuis, Markt 21 te Bladel. Inschrijvingen die later worden ontvangen, worden niet behandeld. Voor alle aanmeldingen gelden de inschrijfcriteria zoals deze door de gemeente Bladel worden gehanteerd.

Loting

Als er meerdere gegadigden zijn, vindt een loting plaats op donderdag 5 april 2007 om 16.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Bladel. Degenen die zich hebben aangemeld, kunnen de loting bijwonen.

Na de loting worden de gegevens van de kandidaten getoetst aan de gegevens in de bevolkingsadministratie. Als blijkt dat de gegevens op het inschrijfformulier niet juist zijn ingevuld, wordt de kandidaat uitgesloten van deelname aan het project.

De lotinglijsten worden doorgegeven aan de Stichting SIR 55+, die de kandidaten op volgorde van de lotinglijst rechtstreeks zal benaderen. De kopers moeten lid worden van de Stichting SIR 55+.

Informatieavond

Op woensdag 20 maart 2007, aanvang 19.30 uur, wordt in Den Tref te Hapert een informatieavond gehouden over dit project. Het plan wordt dan gepresenteerd en er worden documentatie, tekeningen en indicatieve prijzen per kavel verstrekt. Ook kunt u vragen stellen over dit project.

In verband met de organisatie van deze avond moet u zich hiervoor vóór 16 maart 2007 telefonisch, schriftelijk of per e-mail aanmelden bij de Stichting SIR 55+, Postbus 545, 5600 AM Eindhoven, tel. 040-2423223, e-mail info@sir-55.nl.

Na 20 maart kunt u de tekeningen ook inzien bij de Centrale Balie in het gemeentehuis te Bladel.

Aanmeldingsformulier 2 seniorenwoningen te Hapert Aanmeldingsformulier 2 seniorenwoningen te Hapert

Het aanmeldingsformulier moet uiterlijk 2 april 2007 vóór 17.00 uur ingeleverd zijn bij de gemeente.

U kunt het sturen naar: Gemeente Bladel

t.a.v. afdeling Volkshuisvesting,Ruimtelijke Ordening en Milieu

Postbus 11

5530 AA Bladel.

Formulieren die nà 2 april 2007 17.00 uur worden ontvangen, worden niet in behandeling genomen. Deze datum wordt strikt gehandhaafd.

Doe altijd aangifte!

Aangifte doen is belangrijk, want zonder aangifte kan de politie niet opsporen. Niet álle aangiftes leiden tot opsporing, maar ze geven wel een beeld van de criminaliteit in Nederland. Zo kan de politie doelgericht en efficiënt werken. Op die manier worden criminele activiteiten eerder aangepakt en stijgt de pakkans van daders. Uw aangifte zorgt mede voor een veiliger Nederland.

Mogelijkheden

U kunt op verschillende manieren aangifte doen:


- Via internet (niet voor alle feiten).


- Op afspraak op een bureau van uw keuze.


- Telefonisch, wij bellen u terug (niet voor alle feiten).


- Zonder afspraak op een bureau van uw keuze.

Internetaangiften toegenomen

Sinds november 2006 is een nieuwe versie van internetaangifte online. Nu kunnen burgers van veel meer feiten dan voorheen via internet aangifte doen. U kunt naast eenvoudige diefstallen nu ook aangifte doen van verschillende soorten van vernieling, zakken- of tassenrollerij en diefstal uit schuur/garage.

Van alle aangiften die nu binnenkomen, is eenderde via internet gedaan. Van aangiften voor diefstal fiets komt zelfs de helft al op deze manier binnen.

Aangifte op afspraak

Sinds oktober 2006 werken we in onze regio met `Aangifte op afspraak'. De helft van de burgers die naar het bureau komt, heeft vooraf een afspraak gemaakt. Mensen die nu nog spontaan een bureau binnenlopen, komen vooral aangifte doen van vermissing van een rijbewijs of identiteitsbewijs. U kunt altijd aangifte komen doen, ook zonder afspraak. Houd dan wel rekening met een wachttijd, want afspraken gaan voor.

Telefonisch aangifte doen

Kunt u niet naar het bureau komen? Bel dan de politie (tel. 0900-8844) en vraag naar de mogelijkheid om telefonisch aangifte te doen. We maken dan een afspraak wanneer we u terugbellen. U kunt alleen telefonisch aangifte doen van feiten die ook via internet kunnen worden verwerkt. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Enkele nuttige websites

www.politie.nl/brabant-zuid-oost

www.nederlandveilig.nl

Luiercontainers verplaatst van Kloostertuin naar sporthal Bladel

Omdat het aanbod zo groot is, staan er al enige tijd drie grote luiercontainers en één kleinere bij de Stichting Zuidzorg aan de Kloostertuin 2 in Bladel. Deze containers worden verplaatst naar een parkeerplaats (bij de antennemast) bij sporthal "'t Spant er" aan de Annie M.G. Schmidtlaan in Bladel. Dat gebeurt in de week van 12 maart. Wilt u vanaf dat moment geen luierzakken meer achterlaten bij de Stichting Zuidzorg aan de Kloostertuin.

60 extra parkeerplaatsen in het centrum van Bladel

Op het voormalig LTS-terrein in het centrum van Bladel zijn zo'n 90 nieuwe woningen gebouwd in de Maximalaan, Amalialaan en Oranjehof. De bewoners parkeren in een privé-kelder of op parkeerplaatsen langs genoemde straten.

Bij de inrichting van die straten is ook rekening gehouden met 60 extra parkeerplaatsen voor centrumbezoekers. Deze parkeerplaatsen liggen op een steenworp afstand van de Markt en bieden dus extra mogelijkheden als u in het centrum wilt parkeren.

Start werkzaamheden Sniederslaan

In november 2006 zijn de plannen voor de herinrichting van de Sniederslaan, tussen het Heeleind en de Lange Trekken, tijdens een informatiemiddag toegelicht. Het ontwerp werd enthousiast ontvangen. Enkele belangstellenden hebben kritisch opmerkingen gemaakt en aanvullingen gegeven die voor een groot deel zijn verwerkt in het definitieve ontwerp. Dit ontwerp kunt u vanaf 7 maart 2007 bekijken in de hal van het gemeentehuis.

Planning

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Hanenberg. Er wordt begonnen in de week van 12 maart en het werk kan waarschijnlijk half juni 2007 opgeleverd worden.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden wordt het hele wegvak gesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Voor aanwonenden blijven de percelen in principe bereikbaar. Toch kan het voorkomen dat er gedurende een (korte) periode woningen niet bereikbaar zijn met de auto. De aannemer zal dit op tijd aangeven aan de bewoners.

Aanvulling op publicatie inspraak plan Latestraat 2e fase Netersel

Plan voorziet ook in bouwmogelijkheid woning tussen panden Latestraat 7 en 11

In de publicatie in de Lantaarn van 3 maart is niet opgenomen dat het plan ook gaat voorzien in de bouw van een extra woning op het perceel Latestraat 7 tussen de panden Latestraat 7 en 11. Dit maakt ook deel uit van de inspraakprocedure. Op de tekening die ter inzage ligt in De Poel te Netersel en bij de Centrale Balie in het gemeentehuis is dit bouwvoornemen wel aangegeven.

Onderzoek woonbehoefte Netersel

Het gemeentebestuur wil invulling geven aan de 2e fase van plan Latestraat te Netersel. Zoals u vorige week in de Lantaarn kon lezen, is de inspraakprocedure voor het nieuwe bestemmingsplan gestart. Daarnaast gaat het gemeentebestuur in Netersel de behoefte aan bouwkavels/woningen onderzoeken. Met die resultaten kan rekening worden gehouden bij de verdere uitwerking van dit bestemmingsplan.

In Netersel is huis aan huis een informatieblad met een inschrijfformulier bezorgd. Op de website kunt u hier deze informatie vinden en het inschrijfformulier downloaden. De formulieren moeten vóór 15 april 2007 bij de gemeente zijn ingediend. Alleen degenen die dit formulier tijdig indienen, maken in eerste instantie kans op een bouwkavel/woning.

Meer informatie

Op 26 maart staat dit onderwerp op de agenda van de Dorpsraad Netersel. Tijdens die vergadering wordt op verzoek nadere informatie verschaft.

Er kan zowel mondeling als schriftelijk worden ingesproken tot uiterlijk 16 april 2007. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer C. van Hintum van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, tel 361691.

Lichtstoet Bladel

Verkeersmaatregelen

Op zaterdag 17 maart 2007 worden voor alle verkeer met uitzondering van voetgangers van 16.00 tot 23.00 uur afgesloten: de Van Dissellaan en het marktplein en van 18.00 tot 23.00 uur: de Markt, Europalaan, De Korte Vore, Victor de Bucklaan, Burg. Van Houdtplein, Torenbocht en Burg. Goossensstraat te Bladel. Vanaf 18.00 uur geldt voor genoemde wegen een parkeerverbod.

Wijziging BBA-route

Op zaterdag 17 maart 2007 wordt tussen 18.00 en 24.00 uur de route van de BBA gewijzigd. De bus komt dan niet door het centrum van Bladel. Hij stopt alleen bij het busstation aan de Rondweg en rijdt vervolgens over de Provincialeweg naar Hapert c.q. Reusel.

Besluiten van burgemeester en wethouders

In de vergadering van 27 februari heeft het college van burgemeester en wethouders de volgende besluiten genomen:

Beschikbaarstelling kredieten voor woonzorgcomplexen te Casteren en Hoogeloon

De kredietvoteringen voor de inrichting van de omgeving WoZoZo Casteren (EUR 271.375,00) en WoZoZo Hoogeloon (EUR 200.000,00) worden verwerkt in de 5e wijziging van de begroting 2007.

Nevenfuncties leden gemeenteraad, burgemeester en wethouders

Van de opgaven wordt kennisgenomen en deze worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Uitvoering 30-km maatregelen Netersel

De gewijzigde aanleg c.q. uitvoering van de werkzaamheden wordt hersteld. Het college doet hiervan mededeling aan de raad en geeft daarbij aan dat dit leidt tot een overschrijding van het krediet met EUR 65.000,00.

Rapport Bestuurlijke aansturing van de brandweerzorg

Door de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid (IOOV) is in 2005-2006 een onderzoek verricht naar de bestuurlijke aansturing van de brandweerzorg. Het doel daarvan is inzicht te krijgen in de bestuurlijke besluitvorming over de brandweerzorgtaken. De totaalscore van onze gemeente is 5: uitmuntend.

Signaleringssysteem Zorg voor Jeugd

Er wordt meegewerkt aan de regionale implementatie van het signaleringssysteem Zorg voor Jeugd onder de voorwaarde dat de subsidieaanvraag ("Subsidieregeling coördinatie lokale zorg aan jongeren met complexe meervoudige problematiek") door de provincie wordt toegekend.

Er wordt pas een definitief besluit tot invoering van het signaleringssysteem genomen nadat de omgevingsanalyse is uitgevoerd en de exacte kosten van invoering bekend zijn.

De adviezen van de stuurgroep jeugdbeleid aan het portefeuillehoudersoverleg gezondheidszorg c.a. worden overgenomen.

Mantelzorgondersteuning onder de WMO

Voor de uitvoering van mantelzorgondersteuning in het kader van de WMO in de gemeente Bladel wordt aan het Gecoördineerd Ouderwerk in 2007 EUR 8.349,00 (extra rijksmiddelen) en EUR 398,25 (subsidie) beschikbaar gesteld.

Aanpassingen ruimte KBO in Den Herd te Bladel

Het college stemt in met het vervangen van twee standaard toiletpotten door twee verhoogde toiletpotten. Hiervoor wordt een bijdrage beschikbaar gesteld van EUR 1.153,12 incl. BTW.

Er wordt niet ingestemd met het vervangen van twee standaard deurdrangers door twee elektrische deurdrangers en het verplaatsen van de bedieningsknop van de automatische deuropener.

Bouwplan woning in achtertuin Het Nieveld 37 te Casteren

Het college houdt vast aan de bepalingen in het recent goedgekeurde bestemmingsplan Casteren. Dit betekent dat het ontwerp moet worden bijgesteld.

Verzoek tot dichtmaken carport, Doolandweg 8 te Bladel

Er wordt alsnog medewerking verleend.

Principeverzoek vestiging shoarmazaak, Markt 26 te Bladel

De vrijstellingsbevoegdheid op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening wordt toegepast om vrijstelling te kunnen verlenen van het bestemmingsplan Bladel Centrum.

Verzoek bouw tweekapper in achtertuin Vessemseweg 2 te Hoogeloon

In beginsel wordt medewerking verleend met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Verzoek leidsters peuterspeelzaal De Woelige Hoek om hulp aan gezin Malikzada

Er wordt geen gemeentelijke actie ondernomen voor de verblijfstitel. Wel worden ondersteunende maatregelen aangeboden in het kader van het jeugdbeleid.

Wijziging toezichthouders Wet kinderopvang (Wk)

Het college neemt kennis van de mutatie binnen het Team Technische Hygiënezorg bij GGD Zuidoost Brabant. Als toezichthouders Wk worden aangewezen de huidige leden van het Team Technische Hygiënezorg bij de GGD (mevr. W. de Blauwe, mevr. N. van Montfoort, mevr. S. Janssen, mevr. S. Hollander en mevr. P. el Khoury).

Werkprogramma onderhoud gemeentelijke gebouwen 2007

Het college neemt kennis van het werkprogramma. Er wordt geen grootschalig onderhoud uitgevoerd aan de voormalige gemeentewerf aan de Bleijenhoek 57 te Bladel

Zienswijze over advies van Stichting Advisering Bestuursrechtspraak (StAB) over N284

Over het StAB advies wordt een zienswijze ingediend bij Afdeling Bestuursrechtspraak. Daarin wordt gevraagd het advies van de StAB in deze procedure buiten beschouwing te laten en de ingediende beroepschriften zelfstandig te beoordelen op basis van de beschikbare gegevens.

Spandoek Rabobank

Het college stemt in met het aanbrengen van het spandoek aan de gevel van de Rabobank gedurende drie weken. Voor de toekomst worden nadere regels gesteld voor het aanbrengen van dergelijke reclame uitingen.

Bekendmakingen

Diverse vergunningen

Burgemeester en wethouders van Bladel maken bekend dat:

Algemeen


- Op 5 maart 2007 aan Wielerclub Eindhoven een vergunning is verzonden om een aantal wegen te gebruiken voor de wielerklassieker "Hel van Brabant" op 20 mei 2007;

Bladel


- Op 27 februari 2007 aan mevr. G.C.J. Gooskens een vergunning is verzonden voor het organiseren van een open dag van de speel-o-theek op 18 maart 2007 aan de Bleijenhoek te Bladel;


- Op 5 maart 2007 aan het bestuur van Carnavalsvereniging De Muggezifters te Bladel een vergunning is verzonden voor het organiseren van de Blaalse Lichtstoet op 17 maart 2007;

Netersel


- Op 1 maart 2007 aan Stichting NeterPop een vergunning is verzonden voor het maken van reclame voor NeterPop te Netersel op 21 april 2007.

Deze besluiten liggen vanaf 12 maart 2007 gedurende zes weken ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis. Op maandag van 9.00 tot 19.00 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en `s middags na afspraak.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden schriftelijk gemotiveerd bezwaar worden gemaakt binnen zes weken na de dag waarop het besluit is verzonden. Het bezwaarschrift, met een omschrijving van het besluit en voorzien van naam, adres en dagtekening, moet worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bladel, Postbus 11, 5530 AA Bladel. Indiening van een bezwaarschrift houdt niet in dat de werking van het besluit wordt uitgesteld.

Gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift kan op grond van Titel 8.3 van de Algemene wet bestuursrecht een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.

Bouwzaken

Aanvragen

Burgemeester en wethouders van Bladel, gelet op artikel 41 van de Woningwet, maken bekend dat in de periode van 28 februari tot 7 maart 2007 de volgende aanvragen voor bouwvergunning zijn binnengekomen:

Nummer Omschrijving en adres bouwwerk

Bladel

B2007.098RB het gedeeltelijk veranderen van een woonhuis, Europalaan 12;

B2007.100RB het oprichten van een woonhuis, De Horizon 18;

Hapert

B2007.108RB het oprichten van een woonhuis, Kasteellaan 10;

Hoogeloon

B2007.103RB aanvraag 1e fase voor het oprichten van twee woningen, Hoofdstraat 27;

in de periode van 28 februari tot 7 maart 2007 de volgende aanvragen voor lichte bouwvergunning zijn binnengekomen:

Nummer Omschrijving en adres bouwwerk

Bladel

B2007.099LB het vergroten van een woning, Deken Boexstraat 19;

B2007.101LB het plaatsen van een erfafscheiding, Den Hof 2;

B2007.104LB het gedeeltelijk veranderen en vergroten van een woonhuis, Schepenstraat 18;

B2007.107LB het gedeeltelijk vergroten van een berging, Maximalaan 8;

Hapert

B2007.102LB het gedeeltelijk vergroten van een woonhuis, De Kuil 16;

B2007.105LB het plaatsen van airconditioning, Markt 62;

Hoogeloon

B2007.106LB het oprichten van een carport en overdekt terras, Ir. Mettropweg 1;

in de periode van 28 februari tot 7 maart 2007 de volgende aanvragen voor sloopvergunning zijn binnengekomen:

Nummer Omschrijving en adres bouwwerk

Bladel

B2007.021S het slopen van het dak van een varkensstal, Het Bosch 17;

Netersel

B2007.020S het slopen van een varkensstal, De Ruttestraat 3;

De ingekomen bouwaanvragen, aanvragen lichte bouwvergunning en aanvragen sloopvergunning zijn uitsluitend ter kennisname en liggen dus niet ter inzage.

Vergunningen

Burgemeester en wethouders van Bladel maken bekend dat in de periode van 28 februari tot 7 maart 2007 de volgende bouwvergunningen zijn verleend:

Nummer Omschrijving en adres bouwwerk

Bladel

B2006.371LB het plaatsen van buitenreclame, Ambachtsweg 5K-5L (verz. 05-03-2007);

B2006.379LB het plaatsen van buitenreclame, Ambachtsweg 5A-5B (verz. 05-03-2007);

B2006.391LB het oprichten van een overkapping, Europalaan 63 (verz. 05-03-2007);

B2007.076LB het gedeeltelijk vergroten van een woonhuis, Tollenslaan 6 (verz. 05-03-2007);

B2007.079LB het vernieuwen van een erfafscheiding, Bilderdijklaan 15 (verz. 05-03-2007);

B2007.090LB het gedeeltelijk veranderen van een gevel, Ericastraat 9 (verz. 05-03-2007);

B2007.024RB het gedeeltelijk vergroten van een ligboxenstal, Neterselseweg 18

(verz. 05-03-2007);

B2007.001RB het oprichten van een woonhuis, Gozelinusbocht 52 (verz. 05-03-2007);

Casteren

B2007.047LB het veranderen van een bijgebouw, Kerkeneind 20 (verz. 02-03-2007);

B2007.059LB het gedeeltelijk vergroten van een woonhuis, Durkijk 21 (verz. 05-03-2007);

B2007.061LB het gedeeltelijk vergroten van een woonhuis, Durkijk 17 (verz. 02-03-2007);

Hapert

B2007.055LB het gedeeltelijk veranderen van een woonhuis, Vestdijk 3 (verz. 05-03-2007);

B2007.057LB het plaatsen van een dakkapel aan de voor- en achterzijde van een woning, Schouwberg 5 (verz. 02-03-2007);

B2006.395RB het oprichten van een seniorenwoning, Kerkepad 4 (verz. 05-03-2007);

Hoogeloon

B2007.004RB het oprichten van een berging annex overkapping, De Tollande 37

(verz. 05-03-2007);

Netersel

B2007.063LB het plaatsen van een overkapping, Beemke 20 (verz. 05-03-2007);

B2007.005RB het gedeeltelijk vergroten van een woning met berging, Carolus Simplexplein 30 (verz. 05-03-2007);

in de periode van 28 februari tot 7 maart 2007 de volgende sloopvergunningen zijn verleend:

Nummer Omschrijving en adres bouwwerk

Bladel

B2007.003S het gedeeltelijk slopen van een stal, Neterselseweg 18 (verz. 05-03-2007);

B2007.019S het gedeeltelijk slopen dak van een loods, Zwartakkers 27 (verz. 05-03-2007);

Hoogeloon

B2007.002S het slopen van een ligboxenstal, Mr. van Hasseltweg 1 (verz.05-03-2007).

Tegen het besluit tot het verlenen van bovengenoemde vergunningen kan door belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van verzending van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift ingediend worden bij het college van burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en dient ten minste te bevatten uw naam en adres, het besluit waartegen u bezwaar maakt en de gronden van het bezwaar.

Indiening van een bezwaarschrift houdt niet in dat de werking van het besluit wordt uitgesteld. Gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift kan op grond van Titel 8.3 van de Algemene wet bestuursrecht een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Centrale Balie.

Vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Bladel maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (kleine afwijkingen van het bestemmingsplan) bouwvergunning en vrijstelling te verlenen voor:


- het gedeeltelijk veranderen en vergroten van een kantoor aan het adres kadastraal bekend gemeente Bladel (HGL04), sectie C nummer 5557, plaatselijk bekend Energieweg 2 te Hapert;


- het gedeeltelijk vergroten en verbouwen van een bedrijfshal aan het adres kadastraal bekend gemeente Bladel (HGL04), sectie C nummers 5120 en 5671, plaatselijk bekend Energieweg 6 / Nijverheidsweg 2 te Hapert.

Deze ontwerpbesluiten en de bouwaanvragen met bijbehorende stukken liggen vanaf 12 maart 2007 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. Tegen het voornemen tot verlening van de bouwvergunning met vrijstelling kan gedurende die termijn door iedereen een gemotiveerde zienswijze naar voren worden gebracht. Schriftelijk kan dit bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA Bladel. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of nadere informatie kunt u terecht bij de Centrale Balie of contact opnemen met de afdeling VROM.

Vaststelling bestemmingsplan locatie Kempenland 1e herziening

Burgemeester en wethouders van Bladel maken, ingevolge artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bekend dat de gemeenteraad op 15 februari 2007 het bestemmingsplan "Locatie Kempenland, 1e herziening" ongewijzigd heeft vastgesteld.

Deze herziening heeft betrekking op de volgende wijzigingen:


- Een andere situering van de bebouwing mogelijk maken op de hoek van de Nachtegaal en de Specht.


- De bebouwingsmogelijkheden wijzigen aan de noordzijde van de Houtsnip.


- De bebouwingsmogelijkheden wijzigen aan de oostzijde van het Roodborstje.


- Een foutieve verwijzing herstellen in het bestemmingsplan Locatie Kempenland.


- In het gebied op de plankaart met de aanduiding wijzigingsbevoegdheid 1 (aan de straat Winterkoninkje) de bestemming woondoeleinden aanvullen met de aanduiding van het gewenste woningtype. Het gewenste woningtype is halfvrijstaand of geschakeld.

Het vastgestelde bestemmingsplan en het bijbehorend raadsbesluit liggen vanaf 13 maart tot en met 23 april 2007 ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis.

Gedurende bovengenoemde periode kunnen naar keuze schriftelijk of mondeling bedenkingen tegen het bestemmingsplan naar voren worden gebracht bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Schriftelijke bedenkingen moet men richten aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC `s-Hertogenbosch. Mondelinge bedenkingen kunnen maandag tot en met donderdag tussen 09.30 en 11.00 uur telefonisch naar voren worden gebracht bij het Provinciehuis, tel. 073-6812888. Het indienen van bedenkingen is alleen mogelijk voor belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan tijdig aan de gemeenteraad kenbaar te maken.

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Bladel, gelet op de bepalingen van de Wet milieubeheer en de Algemene wet bestuursrecht, maken bekend dat een revisievergunning wordt verleend aan de heer W.A.J. van de Huygevoort, Koebosakkers 2 te Hoogeloon, als bedoeld in artikel 8.4 van de Wet milieubeheer, in verband met het veranderen van een pluimveehouderij en caravanstalling, aan het adres Koebosakkers 2 te Hoogeloon. Dit onder oplegging van voorschriften in het belang van de bescherming van het milieu.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen van 12 maart tot 23 april 2007 ter inzage in het gemeentehuis te Bladel. U kunt daar terecht van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Wanneer u niet in de gelegenheid bent om tijdens die uren naar het gemeentehuis te komen, kunt u een afspraak maken voor een ander tijdstip (tel. 361636).

Tijdens bovengenoemde termijn (=beroepstermijn) kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA `s-Gravenhage een beroepschrift worden ingediend door belanghebbenden. Het beroepschrift moet door de indiener worden ondertekend en dient ten minste te bevatten uw naam en adres, het besluit waartegen u bezwaar maakt en de gronden van het bezwaar.

Na afloop van de beroepstermijn wordt de vergunning van kracht, tenzij vóór deze datum beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan om de vergunning te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek tot schorsing of het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA `s-Gravenhage. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

N.B. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om schorsing en/of een voorlopige voorziening is griffiegeld verschuldigd.

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Bladel, gelet op de bepalingen van de Wet milieubeheer en de Algemene wet bestuursrecht, maken bekend dat zij voornemens zijn om aan:


- Megaflex B.V., Postbus 7 te Bladel, een oprichtingsvergunning te verlenen als bedoeld in artikel 8.1 sub a en c van de Wet milieubeheer, voor het oprichten en het in werking hebben van een bedrijf voor het bedrukken van zelfklevende etiketten en de handel in aanverwante producten aan het adres Rootven 18 te Bladel;


- M.A.C. Jansen, Verbindingsweg 12 te Hapert, namens Paja Lastechniek bv, een oprichtingsvergunning te verlenen als bedoeld in artikel 8.1 sub a en c van de Wet milieubeheer, voor het oprichten en het in werking hebben van een metaalbewerkingbedrijf aan het adres Verbindingsweg 12 te Hapert.

Dit onder oplegging van voorschriften in het belang van de bescherming van het milieu.

De aanvragen, de ontwerpbeschikkingen en bijbehorende stukken liggen van 12 maart tot 23 april 2007 ter inzage in het gemeentehuis te Bladel. U kunt daar terecht van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Wanneer u niet in de gelegenheid bent om tijdens die uren naar het gemeentehuis te komen, kunt u een afspraak maken voor een ander tijdstip. Bovendien liggen alle relevante stukken na bovengenoemde termijn tot het einde van de beroepstermijn hier ter inzage.

Zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking kunnen tot 23 april 2007 door iedereen schriftelijk naar voren worden gebracht bij burgemeester en wethouders van Bladel, Postbus 11, 5530 AA Bladel. Ook kan in die periode, na telefonische afspraak, over de ontwerpbeschikking van gedachten worden gewisseld en kunnen mondeling zienswijzen naar voren worden gebracht (tel. 361636). De aanvrager wordt in de gelegenheid gesteld hierbij aanwezig te zijn. Wie schriftelijk zienswijzen inbrengt en niet wil dat zijn of haar persoonlijke gegevens bekend worden gemaakt, moet dat tegelijkertijd in een afzonderlijke brief laten weten.

Bladel, 10 maart 2007

burgemeester en wethouders van Bladel,

de secretaris, mr. J.J.P.M. van Hout

de burgemeester, S.P. Grem

---