Deelgemeente Charlois Rotterdam

Week van Dorpsveld

Woonzorgcentrum Laurens Dorpsveld organiseert van 20 tot en met 24 maart de Week van Dorpsveld, met activiteiten voor 55-plussers in de wijken Carnisse, Tarwewijk, Oud-Charlois en Wielewaal.

Tijdens deze week kunnen 55-plussers uit deze wijken tijdens de activiteiten in Woonzorgcentrum Dorpsveld kennismaken met het dienstenpakket van Laurens, dat varieert van woonruimte en zorg aan huis tot een maaltijd of een avondje uit.

Dinsdag 20 maart: Zorgmarkt

van 10.00 tot 16.00 uur

Diverse organisaties op het gebied van zorg, vrijwilligerswerk en hulpmiddelen presenteren zich. Daarnaast zijn er lezingen (yoga voor 55 plussers, de Wet Maatschappelijke ondersteuning, Gezond ouder worden, Voeding en diabetes) en demonstraties fysiotherapie, fitness voor ouderen, aromatherapie. Men kan de rollator laten keuren. In het restaurant worden grill- en roerbakmaaltijden geserveerd. Gratis proeven en voor 3,50 een complete maaltijd .

Woensdag 21 maart: Marokkaanse Cultuur

Vanaf 15.00 uur

Marokkaanse kookles (opgeven via het telefoonnummer van Dorpsveld), modeshow van traditionele Marokkaanse kleding, de film Mooi uit Marokko, Henna schilderen en Marokkaanse muziek en dans.

Van 18.00 tot 20.00 uur worden gerechten uit de Marokkaanse keuken geserveerd. De avond wordt afgesloten met een discussie over het thema: Hoe wil ik oud worden in Nederland?. De activiteiten zijn gratis (m.u.v. de maaltijd: 3,50).

Donderdag 22 maart: Spelmiddag

Nieuwe en Oudhollandse spelen. Koersbal, maar ook diabolo, ring werpen, blik gooien en scrabbelen. Van 17.00 tot 19.00 uur worden verschillende soorten stampot geserveerd ( 3,50 per maaltijd).

Vrijdag 23 maart: Havendag

Vanaf 11.00 uur

Verkoping van havenschilderijen, films over de haven en er staan visgerechten op het menu (van 12.00 tot 13.30 uur). Om 13.30 uur vertrekt een bus voor een gratis rondrit door de havens. Opgeven via het telefoonnummer van Dorpsveld (vol = vol). Na afloop is er gelegenheid om nog iets te drinken in Dorpsveld. Het koor Rosamunde zingt haven- en zeeliederen.

Zaterdag 24 maart: Lentemarkt

Tussen 10.00 en 16.00 uur

Kramen met kleding, bloemen- en planten, zelfgemaakte kaarten, schoenen, tassen en sieraden. Verder is er een verkoop van schilderijen en er is een rommelmarkt. In het restaurant worden pannenkoeken en poffertjes gebakken.

Woonzorgcentrum Dorpsveld, Eksterstraat 101, tel. 010-2938500.