Deelgemeente Charlois Rotterdam

Zesde anti-discriminatieweek in Charlois

In Charlois wordt dit jaar voor de zesde keer de anti-discriminatieweek georganiseerd. Dit jaar van dinsdag 20 maart tot en met zaterdag 24 maart.

Tijdens deze week worden op verschillende plaatsen in de deelgemeente activiteiten georganiseerd met als doel verschillende groepen in de Charloise samenleving bij elkaar te brengen.

Sinds 1966 is 21 maart de Internationale dag ter bestrijding van alle vormen van rassendiscriminatie. Op die dag wordt herdacht dat tijdens een vreedzame demonstratie in Sharpeville, Zuid Afrika, 69 personen waaronder kinderen en vrouwen, door de politie werden doodgeschoten en 180 mensen gewond raakten. Jaarlijks wordt in Nederland op verschillende plaatsen activiteiten georganiseerd, gericht op het bevorderen van begrip voor elkaar en kennismaking tussen verschillende etnische groepen.

Dinsdag 20 maart van 18.00 tot 21.00 uur: dialoog over cultuurverschillen en vooroordelen.

Locatie: de Passage, Sliedrechtstraat in Pendrecht

Aan twee tafels zal een twintigtal bewoners met diverse achtergronden met elkaar in dialoog gaan rond het thema cultuurverschillen en vooroordelen.

Woensdag 21 maart van 14.00 tot 16.00: kinderen maken kunst

Locatie: De Graanschuur, Wolphaerstbocht 500 in de Tarwewijk

Kinderen van de Graanschuur maken onder leiding van een kunstenaar een kunstwerk over het thema discriminatie. Voorgaande weken hebben de kinderen het thema besproken en een eerste tekening gemaakt. Door telkens twee tekeningen samen te voegen maakt de kunstenaar er zes grotere platen van. In koppels maken de kinderen op 21 maart het schilderij af. Daarna stellen zij hun kunstwerken tentoon in de wijk.

Zaterdag 24 maart van 13.00 18.00 uur: jongerenprogramma

Locatie: Sporthal Asterlo in Zuidwijk

Jongerenprogramma rond het thema discriminatie, door middel van verschillende activiteiten. De jongeren mogen op hun eigen manier uiting geven aan dit thema, zoals door kunst, sport, dans, rap etc.

Bij de organisatie van de actieweek in Charlois zijn verschillende organisaties betrokken, zoals Charlois Welzijn (opbouwwerk, jongerenwerk en kinderwerk), Stichting TREF, Kleurrijk Charlois, RADAR en de Jongerenraad Rotterdam.