---

PERSUITNODIGING

Afzender: Brandweer, Politie, GHOR Hollands Midden, Gemeente Rijnwoude en Leiderdorp Datum: 14 maart 2007

Uitnodiging - Oefening in HSL Groeneharttunnel

Op dinsdag 20 maart houden brandweer, politie, GHOR Hollands Midden en de gemeente Rijnwoude een oefening in de HSL Groeneharttunnel. Het doel is om de veiligheidsprocedures te testen en het Rampbestrijdingsplan te beoefenen. Aan de oefening doen circa 250 figuranten, waaronder 50 Lotusslachtoffers, mee.

Oefening In de tunnel wordt een ongeluk in scène gezet, hierna worden de hulpdiensten en de gemeenten gealarmeerd en treedt het Rampbestrijdingsplan HSL in werking. Rond 14:00 uur zullen voertuigen van brandweer, politie en de geneeskundige diensten naar de tunnel rijden.

In het gemeentehuis van Rijnwoude oefent gelijktijdig de gemeentelijke rampenstaf onder leiding van burgemeester A.C. Hommes.

Uitnodiging De oefening vindt voornamelijk in de tunnel plaats. De incidentlocatie is niet toegankelijk voor publiek en media. Om u toch de gelegenheid te geven om een deel van de oefening te volgen, nodig ik u uit voor het volgende:

14:00 - 14:30 Persbriefing Hoofdkantoor van Politie Hollands Midden/ Surinamezaal Elisabethhof 7; 2353 EW te Leiderdorp

15:00 - 16:30 Beelden van de oefening & demonstratie oefenen via 'virtual reality' Informatiecentrum HSL-A4 Bospolder 11; 2353 XZ Leiderdorp.

17:30 - 17:45 Persconferentie Gemeentehuis Rijnwoude Frederik van Eedenplein 4; 2394 EB Hazerswoude-Rijndijk