Amsterdam Oud Zuid


Presentatie concept-schetsontwerp Stadionplein

Dinsdag 20 maart organiseert Stadsdeel Oud-Zuid de derde bewonersavond over het Stadionplein in het Frans Otten Stadion. Tijdens deze bijeenkomst toont architect Floris Alkemade het concept-schetsontwerp dat in juni de inspraak in zal gaan.

bijeenkomst

Terugblik tweede bewonersavond

Op dinsdag 20 februari organiseerde het stadsdeel de tweede bewonersavond. Ontwerper Floris Alkemade liet toen zien hoe hij de opmerkingen en wensen van de eerste bijeenkomst verwerkt had en oogstte daarvoor een welgemeend applaus. Dat liet onverlet dat er nog heel wat moet gebeuren om te komen tot het uiteindelijke schetsontwerp. Ook deze avond vroeg hij bewoners na te denken over een aantal thema's. Volgens Floris zijn bewoners de werkelijke experts, want zij kennen het gebied door en door.

Ongeveer vijftig betrokken aanwezigen dachten actief mee en leverden een constructieve bijdrage over de invulling van het ontwerp. Aan verschillende tafels en via kringgesprekken wisselden aanwezigen aan de hand van schetsen en tekeningen ideeën uit. Vertegenwoordigers van het ontwerpbureau, het stadsdeel, onafhankelijke gespreksleiders en notulisten waren hierbij aanwezig.

De conclusies zijn per groep samengevat. Het ontwerpbureau O.M.A. betrekt de input van beide avonden en de adviezen van de klankbordgroep en de ondernemers bij het maken van het concept-schetsontwerp. Tijdens de derde avond wordt dit gepresenteerd.

Stadionplein

Programma derde bewonersavond

Op 20 maart zal de architect het concept-schetsontwerp tonen en zijn keuzes toelichten. U kunt vervolgens, aan de hand van thematisch ingerichte panelen, vragen stellen over dit schetsontwerp. Tijdens de avond zal het stadsdeel ook het vervolgtraject toelichten. Uitgelegd wordt welke procedures doorlopen moeten worden om tot een definitief ontwerp te komen en uiteindelijk tot een nieuw Stadionplein dat naar verwachting in 2010 klaar zal zijn.

U bent van harte uitgenodigd!

Dinsdag 20 maart 2007

Derde bewonersavond Stadionplein

19:30 - 22:00 uur (19:00 uur inloop)

Frans Otten Stadion, IJsbaanpad 43

te Amsterdam