Ingezonden persbericht


Persbericht
maart 2007

KABK 325: Jarige Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten presenteert lustrumprogramma

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) bestaat dit jaar 325 jaar en viert dit het hele jaar met een uitgebreid lustrumprogramma. Na de aftrap tijdens de Open Dag organiseren in maart, april en mei alle studierichtingen KABK XL: een reeks Xtra Lezingen en workshops. In juni staat het Textiel- en Modeparcours, inclusief de Modeshow, op het programma, gevolgd door de Eindexamenexpositie. Het hoogtepunt van het lustrum ligt in september als de KABK i.s.m. festival TodaysArt zich groots manifesteert in Den Haag.

Maart/april/mei: KABK XL: Xtra Lezingen en workshops Di 20 maart: Lezing fotografenduo WassinkLundgren - tentoonstelling Empty Bottles Het fotografenduo WassinkLundgren bespreekt dinsdag 20 maart om 17.00 uur de tentoonstelling Empty Bottles in het Auditorium van de KABK. De serie Empty Bottles, die van 9 maart t/m 11 april te zien is in FOAM, concentreert zich op het dagelijkse ritueel van de Chinese afvalverzamelaars.

Do 22 maart: Lezing Leo Erken - documentaire Eva Besnyö- de keurcollectie Op donderdag 22 maart bespreekt fotograaf en filmmaker Leo Erken zijn documentaire Eva Besnyö- de keurcollectie van 16.30 tot 18.30 uur in het Auditorium van de KABK. Op dit moment is de tentoonstelling Onbekende foto's van Besnyö in het Joods Historisch Museum te Amsterdam te zien.

Ma 7 t/m vr 11 mei: Workshop Martijn Engelbregt - Buren Studenten Grafisch Ontwerpen volgen van maandag 7 tot en met vrijdag 11 mei een workshop bij grafisch kunstenaar Martijn Engelbregt. Engelbregt vindt het belangrijk dat onderwijs zich niet alleen verhoudt tot de maatschappij maar er ook actief deel van uitmaakt en heeft voor deze projectweek het onderwerp 'Buren' gekozen. Honderdtwintig studenten verdeeld over zeven groepen krijgen van Engelbregt elk een straat in Den Haag toegewezen, waarbij zij door middel van enquêtes, interviews, observatie en registratie onderzoek doen naar (het ontbreken van) sociale cohesie.

Juni: Het Textiel- en Modeparcours
Tijdens het Textiel- en Modeparcours, van dinsdag 19 juni t/m donderdag 21 juni, presenteren alle eindexamenstudenten van de textiel- en modeafdeling hun eindwerk in de Haagse binnenstad. De Modeshow op donderdagavond 21 juni vindt plaats in het academiegebouw zelf. Studenten Mode uit alle jaren tonen hun creaties op een ongebruikelijke catwalk. Dit jaar maken studenten Textiel een eigen publicatie die tijdens het parcours te koop is.

Juni/juli: De Eindexamenexpositie
De Eindexamenexpositie 2007 die de KABK elk jaar academiebreed organiseert, loopt van zaterdag 30 juni tot en met zondag 8 juli. Studenten ArtScience, Beeldende Kunst, Fotografie, Grafisch Ontwerpen, Interieurarchitectuur, Post Graduate Industrial Deisgn en Type & Media presenteren hun werk in het academiegebouw aan de Prinsessegracht 4.

September: 'Today & Tomorrow' (KABK i.s.m TodaysArt) Speciaal vanwege de verjaardag van de KABK opent het TodaysArt Festival 'Today & Tomorrow' dit jaar op donderdag 20 september in het gebouw van de Academie. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 september laten de studierichtingen Beeldende Kunst, ArtScience/ Beeld en Geluid, Textiel en Mode, Grafisch Ontwerpen, Fotografie, Interieurarchitectuur en Interactive/Media/Design van zich horen op een van de locaties van het TodaysArt Festival of ergens in de openbare ruimte binnen het festivalgebied.

November: Small, Medium, Large (SML)
De bijzondere tentoonstelling SML, die in het Academiegebouw zal plaatsvinden, is een mix tussen werk van studenten, docenten en alumni van de KABK.

Voor meer informatie: www.kabk.nl
.........................................................…………………………………………………………………………………………….. Noot voor de pers,