Politie Groningen

Dinsdag 20 maart 2007

Provincie Groningen, 20-03-2007

Groningen: automobilist onder invloed

Een 33-jarige automobilist uit Vries is maandagnacht bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol door de Zaagmuldersweg reed. Na de ademanalysetest bleek de man 1,15 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bovendien bleek het rijbewijs van de man al ruim een jaar verlopen te zijn. Tegen de Drent wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: diverse overtredingen

De politie heeft dinsdagmorgen een 61-jarige automobilist uit Groningen voor diverse overtredingen bekeurd. Agenten zagen de man tegen het verkeer in rijden over het Akerkhof. Op de Brugstraat gaven zij de man een stopteken, maar daarop reageerde de man niet. Op de Westersingel begon de man te slingeren en deed de man zijn gordel om. Uiteindelijk stopte de man in de Verlengde Visserstraat. Toen bleek ook dat zijn auto niet APK-gekeurd was. De man kon met diverse bekeuringen zijn weg vervolgen.

Haren: inbraak bij Hortus

Onbekenden hebben tussen zondag en maandag ingebroken in enkele gebouwen van de Hortus in Haren. De daders verlieten het complex met onder andere computerapparatuur en een onbekend geldbedrag. De politie doet onderzoek naar de inbraak.

Groningen: bromfietser gewond

Een 18-jarige bromfietser uit Eelde is maandagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de SOJ Palmelaan in Groningen. De jongeman reed een 20-jarige automobilist tegemoet welke net een parkeervak in wilde rijden. Deze automobilist zag daarbij de aanrijdende bromfietser over het hoofd en liet hem niet voor gaan. Daarbij werd de Drent geraakt en viel vervolgens op de grond. Hij is met diverse verwondingen aan armen en been naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Marum: snelle klever beboet

De politie heeft maandagavond op de A7 een 37-jarige automobiliste uit Heerenveen bekeurd. De vrouw is vanaf Marum gevolgd, maar kon vanwege de drukte pas even voor Heerenveen worden staande gehouden. De automobiliste reed met hoge snelheid over de A7, waarbij de afstand tot haar voorgangers zeer gering was. De vrouw is uiteindelijk geklokt op een snelheid van 159 km/uur. De maximum toegestane snelheid is daar 120 km/uur. De politie heeft haar zowel voor de snelheidsovertreding als voor het kleven bekeurd.

Sint Annen: rijbewijs ingevorderd

Een 36-jarige man uit de gemeente Eemsmond moest maandagavond zijn rijbewijs inleveren. De man maakte op de Eemshavenweg in Sint Annen een inhaalmanoeuvre, waarbij het volledige verdrijvingsvlak werd gebruikt. Bovendien reed hij met een snelheid van 128 km/uur, terwijl 100 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Bij controle bleek de automobilist onder invloed van 1,35 promille alcohol. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.

Appingedam: fietser weigert naam te geven

Een 34-jarige fietser uit Appingedam weigerde maandagnacht zijn volledige naam op te geven. De man was aangehouden omdat hij zonder verlichting over het Mr. Synco Reijndersplein fietste. De politie vroeg de man meerdere malen zijn volledige naam te geven. Toen de man bleef weigeren, is hij aangehouden. De Damster is na verhoor met twee bekeuringen op zak naar huis gestuurd.

Veendam: fietser gewond

Een 22-jarige fietser uit Wildvervank is maandagavond op de Tonckelweg in Veendam gewond geraakt. De man is aangereden door een bus en liep daarbij verwondingen op aan zijn schouder. De fietser is overgebracht naar het ziekenhuis. Het is onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De buschauffeur en inzittenden van de bus hadden de fietser niet opgemerkt, totdat er een doffe klap werd gehoord. De politie zal de fiets onderzoeken op sporen.

Stadskanaal: automobilist zonder rijbewijs

De politie heeft maandagnacht op de Emmastraat in Stadskanaal een 23-jarige automobilist uit Nieuwe-Pekela gecontroleerd. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Bovendien was de auto niet verzekerd en niet APK gekeurd. Hierop is de man aangehouden. Hij verzette zich hevig, maar kon door agenten worden overgebracht naar het politiebureau. De man is na verhoor, zonder auto en met drie bekeuringen op zak naar huis gestuurd.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Zuidbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 373, aantal overtredingen: 98, hoogst gemeten snelheid: 156 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 329, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.