Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 20 maart

* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN GEWELDDADIGE DOOD IN BANKETBAKKERIJ

AERT VAN NESSTRAAT
Het speciaal samengestelde rechercheteam van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft, in nauwe samenwerking met het openbaar ministerie, twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 69-jarige Albert de Heer. Een derde verdachte is nog voortvluchtig, maar zijn identiteit is bekend. Albert de Heer werd op 21 februari jl., 's-morgens omstreeks kwart over acht, door een familielid gevonden in de banketbakkerij aan de Aert van Nesstraat. Uit de sectie is gebleken dat hij door geweld om het leven is gebracht.
Er werd direct een groot rechercheteam geformeerd en een uitvoerig buurt- en passantenonderzoek gehouden. Al snel werd duidelijk dat het motief achter dit misdrijf roof was, een nog onbekend geldbedrag wordt vermist.
Daarnaast kwamen er beelden ter beschikking van cameratoezicht en beelden die door camera's van de RET waren vastgelegd. Ook door middel van dit materiaal is een aantal verdachten geïsoleerd. In de media is er veel aandacht besteed aan dit ernstige misdrijf. De beelden zijn op televisie en in de kranten verschenen en veel mensen hebben gereageerd. Mede hierdoor kon de identiteit van de verdachten worden vastgesteld. De twee, 18 en 19 jaar oud uit Rotterdam, zijn afgelopen donderdag aangehouden. De derde verdachte een 17-jarige Rotterdammer is nog voortvluchtig. Het gaat om de man die op één van de getoonde foto's een rood petje droeg. Het onderzoeksteam en het OM adviseren hem met klem om zich te melden. De twee genoemde verdachten worden woensdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris.


* OPLICHTER AANGEHOUDEN; 23 ZAKEN OPGELOST

ROTTERDAM - De recherche van district Oost hield onlangs een 44-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor oplichting. De man werd begin 9 maart aangehouden op het Centraal Station in 's-Gravenhage. Hij is inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De verdachte lichtte tussen 2004 en 2007 beroepsmatig vele slachtoffers op. Door het houden van mooie verhalen wist hij de slachtoffers (vaak bejaarden) om zijn vingers te winden en vertrouwen te wekken. Hij bood zijn diensten als aannemer aan en kreeg het voor elkaar dat hij fikse voorschotten van de slachtoffers los kreeg. Hij bestelde bij een groot aantal bedrijven goederen, die hij vervolgens niet betaalde en hij kwam zijn toezeggingen bij de slachtoffers ook niet na. In totaal werden tijdens het onderzoek 23 oplichtingszaken opgelost. Het onderzoek naar meerdere aangiften wordt voortgezet.
( De Persofficier van Justitie)


* GETUIGENOPROEP ONTVOERING IN 'OPSPORING VERZOCHT'

VLAARDINGEN - Dinsdag 20 maart wordt in het programma 'Opsporing Verzocht' kort aandacht besteed aan een ontvoering die eind januari in Vlaardingen begon. Op vrijdag 26 januari werd rond negen uur op de parkeerplaats achter een benzinestation aan de Marathonweg een 28-jarige man door een aantal mannen in een rode bestelbus getrokken. Op zaterdag 27 januari werd hij rond half vijf 's ochtends zwaar gewond aangetroffen in de gemeente Hattem (Gelderland). Hij was mishandeld en had onder meer zwaar letsel in zijn gezicht opgelopen. Na een uitgebreid onderzoek hield de recherche van het district Waterweg-Noord een verdachte aan. Inmiddels is uit onderzoek vast komen te staan dat de ontvoering zich vermoedelijk in de criminele sfeer afspeelde. De recherche van het district Waterweg-Noord wil graag in contact komen met meer getuigen van de ontvoering zelf of mensen die de bestelbus hebben zien rijden of weten waar de bestelbus zich nu bevindt. Tijdens de uitzending zal een foto van de betreffende bus getoond worden.