Gemeente Breda

Milieu-informatie uit uw wijk op deze website

In de toekomst kunnen alle Bredanaars op www.breda.nl vinden hoe het in hun wijk staat met bijvoorbeeld de luchtkwaliteit, de kwaliteit van de bodem en ook met bestemmingsplannen. Als eerste aanzet daartoe is nu al actuele milieu-informatie gebundeld op een apart gedeelte van de website van de gemeente Breda.

Wethouder Willems: "Breda wil met de nieuwe website inwoners en bedrijven beter informeren over het milieu in de gemeente. Op de website staan tips voor milieuvriendelijk gedrag en ook is te lezen wat de gemeente doet voor een schoner milieu."

Gebundeld en actueel

Alle milieu-informatie uit de gemeente is te vinden via de knop 'Milieu' linksonder op www.breda.nl. Voorheen stond de informatie verspreid onder verschillende onderwerpen op de website. Alle informatie is nu gebundeld en geactualiseerd. Voor de opzet van de website is gebruik gemaakt van een enquête over milieu-informatie die is gehouden onder het digipanel van Breda. Met de website voldoet de gemeente ook aan het Verdrag van Århus. Dit verdrag verplicht overheden sinds 14 februari 2005 om informatie over het milieu openbaar te maken.

Geplande aanvulling

Het gaat hierbij niet alleen om een juridische verplichting maar ook om de wens de dienstverlening aan de burger verder te verbeteren. In de toekomst moeten Bredanaars met één druk op de knop kunnen zien welke milieu-informatie over hun woonomgeving beschikbaar is. De website wordt de komende maanden verder aangevuld met links die verwijzen naar indirect met milieu verbonden informatie. Zo kan er per wijk informatie komen over bijvoorbeeld archeologische vondsten die voortkomen uit bodemonderzoek. Ook bouw- en bestemmingsplannen komen aan bod. De gemeente moet immers steeds vaker rekening moet houden met zaken die milieu en leefkwaliteit beïnvloeden, zoals geluidhinder en luchtkwaliteit.

Breda, 20 maart 2007