Klaske de Jonge treedt in dienst bij Mars Inc. ..............

20.03.2007 / 09:59 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Masterfoods (mars, inc.) europe

Masterfoods (mars, inc.) europe

Klaske de Jonge treedt in dienst bij Mars Inc. (Masterfoods) als directeur Corporate Communications voor Europa en CIS

BRUSSEL, March 20 /PRNewswire/ --
Masterfoods verstevigt zijn communicatiefunctie in Europa met een ervaren professional in consumentenzaken en communicatie. Het bedrijf heeft vandaag aangekondigd dat het Klaske de Jonge met ingang van 2 mei 2007 heeft aangesteld als directeur Corporate Communications voor Europa en CIS. Deze nieuwe functie werd gecreëerd om toezicht te houden op de interne en externe communicatie van Mars in de regio.

De Jonge, die gevestigd zal zijn in het Europese hoofdkantoor van Mars/Masterfoods in Brussel, werkte voor ze bij het bedrijf in dienst trad bij de Consumentenbond, waar ze van 1999 tot heden directeur en raadslid was. In deze functie was ze bovendien bestuurslid van BEUC, de Europese consumentenorganisatie (waar ze sinds de herfst van 2006 voorzitter was), lid van de Europese Consultative Consumer Group (Adviesraad DG Sanco) en lid van de werkgroep TACD. Voorafgaand aan deze functie, van 1995 tot 1999, was ze marketing- en communicatiemanager voor de afdeling Business Letters bij TNT Post, het Nederlandse postbedrijf, waar ze verantwoordelijk was voor consumenten- en producentenmarketing en de communicatiestrategie van het bedrijf. Vanwege haar nieuwe functie bij Masterfoods zal Klaske de Jonge eind april afstand doen van al haar huidige functies.

In haar nieuwe functie bij Masterfoods zullen Klaske en haar team een sterke communicatie afdeling opzetten met betrekking tot de bedrijfsactiviteiten en een belangrijke rol spelen in het bewerkstelligen van een dialoog met media en publiek betreffende onderwerpen zoals gezondheid en voeding, het milieu en sociale verantwoordelijkheid. Daarnaast zal ze ook de zakelijke communicatiefunctie coördineren van alle belangrijke Europese markten.

"Met Klaske hebben we nu een passend sterk en doeltreffend team, dat zal deelnemen aan het debat over de voedingindustrie", zei David Kamenetzky,

Senior Vice President voor Corporate and Regulatory Affairs voor Europa en CIS. "Klaske en de onlangs aangestelde Director of Corporate Health and Nutrition Affairs, Matthias Berninger, tonen onze inspanning om een open dialoog op te zetten en communiceren onze activiteiten om producten te produceren en verkopen op een manier die bijdraagt aan een gebalanceerde en gezonde levensstijl."

Contactpersoon voor de media:

Roland Klein


+44-(0)777-616-2997

Over Mars Inc.

Mars Incorporated, een particulier bedrijf, produceert een aantal van 's werelds toonaangevende banket, voeding, voedsel voor dieren, gezonde merkartikelen en dranken en is actief in meer dan 65 landen. Het hoofdkantoor staat in McLean, Virginia. Mars Inc. heeft bijna 40.000 werknemers en 100 productiefaciliteiten wereldwijd. Mars Inc. heeft in Europa meer dan 15.000 werknemers. Het bedrijf is eigenaar van een aantal van 's werelds favoriete merken, waaronder MARS(R), M&M'S(R), SNICKERS(R), DOLMIO(R), UNCLE BEN'S(R), PEDIGREE(R) hondenvoer en WHISKAS(R) en SHEBA(R) kattenvoer. Wereldwijde verkopen van het bedrijf overtreffen jaarlijks 19 miljard dollar.

Contact:

Contactpersoon voor de media: Roland Klein, +44-(0)777-616-2997