Gemeente Hengelo

Platanen op definitieve plek

De platanen komen uit een depot aan de Weusthagstraat, waar ze in 2003 vanwege nieuwbouwactiviteiten in de Hengelose Es naar toe zijn gebracht. In totaal worden er 7 Platanen geplaatst aan de voozijde van het nieuwe wijkcentrum. Nu de bouwactiviteiten zijn afgerond komen de bomen weer op hun oude en definitieve plek te staan.

40 ton

De bomen hebben een kluitafmeting van ongeveer 4 x 4 x 1.25 meter en hebben een geschat gewicht van ongeveer 40 ton. De plantplaatsen van de bomen hebben een afmeting van 8 x 8 meter en zijn gevuld met lavasubstraat. Dit is bedoeld om verzakking van de parkeerplaatsen te voorkomen en ondanks de belasting door auto's toch voldoende doorwortelbare ruimte te behouden. Rondom de kluiten is een beluchtingssysteem aangelegd.

De zware boom gaat de grond in

Kostbare operatie

Het is een erg kostbare operatie waar toch voor is gekozen omdat dergelijke zware bomen een meerwaarde vormen voor het wijkcentrum en niet in de laatste plaats omdat er de tijd en ruimte was om goede voorbereidingen te treffen. De operatie is eind deze week afgerond.

Op een grote vrachtwagen worden de bomen verplaatst