Persberichten Binnensticht, 10.50 uur

Utrecht, 20-03-2007

Twee jongens aangehouden

ZEIST Maandagavond om 19.55 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens zich verdacht ophielden bij een motorfiets die geparkeerd stond aan de Laan van Vollenhove.

Ter plaatse hield de politie een 15-jarige en een 12-jarige jongen uit Zeist aan. Zij hadden steeksleutels bij zich en waren bij de motorfiets bezig geweest. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij werden gehoord. De eigenaar van de motorfiets constateerde dat er niets was gebeurd met zijn voertuig. Na verhoor mochten de jongens door hun ouders worden opgehaald. De politie onderzoekt welke maatregel er richting de jongens getroffen kan worden.

Verkeerscontroles

ZEIST Maandagmiddag controleerde de politie op verschillende locaties.

Tussen 13.15 uur en 14.45 uur controleerde de politie de snelheid van 375 autos op de Amersfoortseweg. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u. 23 Automobilisten reden te hard en krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/u.

Tussen 15.15 uur en 18.00 uur werd op de Utrechtseweg gecontroleerd wie het rode verkeerslicht negeerden. Negen automobilisten reden door rood en ontvangen een bekeuring.