Persberichten Eemland Noord, 10.50 uur

Utrecht, 20-03-2007

Ongeval met letsel

BUNSCHOTEN - SPAKENBURG Maandagmiddag raakte een 12-jarige jongen gewond toen hij op de Westsingel met zijn fiets in aanrijding kwam met een bromfiets.

Om 16.00 uur reed de jongen uit Bunschoten-Spakenburg over het fietspad langs de Westsingel. Achter hem reed een 18-jarige vrouw uit Bunschoten-Spakenburg op haar bromfiets. De jongen sloeg af naar links, terwijl de bromfietster hem net wilde inhalen. De jongen klaagde over pijn in zijn been en is voor onderzoek overgebracht naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort. De 18-jarige vrouw is op het politiebureau gehoord. Haar bromfiets bleek niet verzekerd en zij was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De politie onderzoekt de zaak.

Onder invloed

BAARN In de nacht van maandag op dinsdag 20 maart hield de politie een 51-jarige man aan op de Lt. Gen. Van Heutszlaan. Hij zat met te veel alcohol op achter het stuur.

Om 01.30 uur controleerde de politie de bestuurder. Omdat de 52-jarige man uit Baarn naar alcohol rook is hij aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 435 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en de Barenaar kreeg een rij-ontzegging van zes uur.

Snelheidscontrole

SOEST Maandagavond hield de politie een radarcontrole op de Koningsweg. Van 19.45 uur tot 22.15 uur passeerden 765 autos de radarpost. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 140 Bestuurders reden te hard en krijgen een bekeuring thuisgestuurd.