Persberichten Eemland Zuid, 10.40 uur

Utrecht, 20-03-2007

Verlaten plaats ongeval

LEUSDEN Maandagavond reed een 29-jarige man met zijn auto tegen een boom aan de Leusbroekerweg. De politie startte een zoekactie toen zij de auto leeg aantroffen.

Om 20.15 uur kreeg de politie de melding dat er een auto zwaar beschadigd was achtergelaten en de Leusbroekerweg blokkeerde. De politie trof ter plaatse geen slachtoffer aan. De auto bleek op naam te staan van een 29-jarige Amersfoorter. Op dat moment kon de politie geen contact krijgen met de eigenaar en een zoekactie werd gestart. Speurhonden en een helikopter werden enige tijd op de locatie ingezet, maar konden geen slachtoffer vinden. Ook contact met familie leverde niets op. Uiteindelijk meldde de man zich om 02.00 uur bij de politie. Hij kon de politie niet aangeven wat er precies gebeurd was. Sporen lieten zien dat de auto een boom had geraakt. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Meisje reed op gestolen fiets

AMERSFOORT Maandagavond, om 20.30 uur, controleerde de politie een 17-jarig meisje op de Van Linschotenstraat omdat zij zonder verlichting fietste.

Bij de controle bleek dat in 1999 aangifte was gedaan van diefstal van deze fiets. Het 17-jarige meisje uit Amersfoort is aangehouden en op het politiebureau gehoord. De politie doet onderzoek naar eventuele heling.

Onder invloed

AMERSFOORT Maandagavond werd een 21-jarige man uit Nijmegen aangehouden op de Asch van Wijckstraat omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Om 18.40 uur bleek bij een controle op de Asch van Wijckstraat dat de Nijmegenaar te veel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse wees uit dat hij 345 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Maandagmiddag is bij een winkel aan het Neptunusplein een 15-jarige winkeldief aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich tegen het personeel.

Om 12.10 uur kreeg de politie de melding dat het personeel van een winkel aan het Neptunusplein moeite had om de 15-jarige verdachte aan te houden. Toen de politie ter plaatse kwam was dat inmiddels gelukt. De jongen uit Amersfoort had snoep weggenomen zonder te betalen. Toen het personeel in zijn tas wilde kijken deelde de dief een klap uit en beet een personeelslid. De jongen is meegenomen naar het politiebureau en proces-verbaal is opgemaakt. De ouders zijn in kennis gesteld en de jongen kreeg een winkelontzegging.