Persberichten stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht, 20-03-2007

Fietsster ernstig gewond

UTRECHT Een 54-jarige fietsster uit Utrecht raakte maandagavond 19 maart ernstig gewond bij een aanrijding met een graafmachine.

Rond 23.40 uur fietste de vrouw over de Europalaan, komende uit de richting van de Beneluxlaan. Zij wilde haar weg via het Europaplein in de richting van de Jutfaseweg vervolgen. Op het Europaplein werden op dat moment met een graafmachine werkzaamheden verricht aan de trambaan. Om het verkeerslicht voor de fietsers te activeren, moest de fietsster achter de graafmachine langs om op de knop op het verkeerslicht te drukken. Net op dat moment reed de graafmachine achteruit en kwam zij met haar linkerenkel bekneld te zitten onder het linkerachterwiel van de graafmachine.

Het slachtoffer is met zwaar letsel aan haar linkeronderbeen per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Zij is daar opgenomen en met spoed geopereerd. Gezien de ernst van het ongeval werd de graafmachinebestuurder, een 51-jarige man uit Nieuwegein, aangehouden en in het politiebureau verhoord. Hij is in de loop van de nacht in vrijheid gesteld. Door de Verkeerspolitie is ter plaatse een onderzoek ingesteld en door hen wordt het onderzoek voortgezet.

Geld gepind

UTRECHT Een 23-jarige vrouw uit Utrecht raakte maandagavond 19 maart haar net gepinde geld snel kwijt.

Rond 18.45 uur pinde de vrouw geld op het Neude. Op het moment dat het gepinde geld uit het apparaat tevoorschijn kwam, griste een man het geld weg en zette het op een lopen.

De vrouw liet dat niet op zich zitten en rende achter hem aan. Zij slaagde erin hem beet te pakken en kreeg vervolgens hulp van twee passanten. Bij fouillering van de verdachte bleek hij niet meer in het bezit van het geld te zijn. Hij vertelde dat tijdens de achtervolging weg te hebben gegooid. Vanwege zijn eerlijkheid liet het drietal de verdachte daarop los, waarna hij verdween.

Het slachtoffer ging op straat op zoek naar haar gepinde geld, maar trof dat niet meer aan. Gewaarschuwde politiemensen zochten in de omgeving naar de verdachte, maar ook hij werd niet meer aangetroffen. Het slachtoffer deed aangifte van de diefstal.

Autokrakers

UTRECHT Twee autokrakers werden op maandagmiddag op heterdaad betrapt en aangehouden.

Rond 17.10 uur zag een getuige dat twee jongens op de Parkzichtlaan op een bromscooter aan kwamen rijden. Zij stopten bij een geparkeerde auto bij een sportgelegenheid. Eén van hen sloeg hard op een zijruit van de auto, maar kennelijk was die steviger dan gedacht, want de ruit ging niet aan gruzelementen.

Even later zag de getuige dat de eigenaar van de auto spullen uit de auto pakte en deze mee naar binnen nam in de sportgelegenheid. Enkele ogenblikken daarna verscheen het tweetal op de bromscooter weer. De getuige rende samen met een andere man de sportgelegenheid uit. Zij zetten met de auto de achtervolging op hen in en wisten het tweetal in de kraag te vatten: het waren twee 17-jarige jongens uit Utrecht. Zij werden overgedragen aan de politie. De ruit van de auto bleek door de inbraak poging te zijn beschadigd. De eigenaar deed aangifte.

Opgewonden

UTRECHT Een 30-jarige Voorthuizenaar wond zich op maandag 19 maart zo op over een bekeuring, dat hij in de boeien belandde.

Rond 17.00 uur zagen politiemensen de Voorthuizenaar met zijn auto over de Amsterdamsestraatweg rijden. Zij zagen dat hij geen gordel droeg en gaven hem een stopteken. De agenten spraken de man aan en hij reageerde rustig, tot hij hoorde dat hij een bekeuring kreeg. Terwijl één van de agenten de bekeuring uitschreef, stapte de geagiteerde automobilist uit en werd bijna aangereden door een passerende automobilist.

De man ging dicht tegen de agenten aanstaan, prikte een van hen met een vinger op de borst en wenste de agenten en hun familie allerlei ziektes toe. Vervolgens begon hij hen zeer luid uit te schelden. Toen was de maat voor de agenten vol. De verdachte werd aangehouden voor belediging en in de boeien geslagen.

In het politiebureau werd de verdachte verhoord. Bij zijn verhoor bood hij zijn excuses aan. Hij kreeg bekeuringen voor de gordel en voor belediging.

Voorschot op de zomer

UTRECHT Een jongen en een meisje wilden op maandag 19 maart kennelijk al een voorschot op de zomer nemen. Zij werden aangehouden.

Een medewerker van een winkel aan het Radboudkwartier zag dat een jongen en een meisje allebei een zonnebril uit de schappen pakten en in hun jaszak dan wel tas stopten. Zij rekenden andere spullen wel af, maar de zonnebrillen niet. Daarop werd het tweetal door een beveiligingsbeambte aangehouden. Kort daarna werden zij, een jongen van 15 jaar en een meisje van 13 jaar beiden uit Woerden, aan de politie overgedragen.

Bij hun verhoor bekenden de verdachten de diefstal. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. In overleg met hun ouders is besloten de zaak voor afhandeling middels een alternatieve straf over te dragen aan Bureau HALT.

Straatroof

UTRECHT Een bejaarde vrouw deed op maandagmiddag 19 maart aangifte van een straatroof die op vrijdagavond plaatsvond.

Rond 20.45 uur liep een 83-jarige vrouw uit Utrecht samen met een vriend van haar over de Mayadreef. Plotseling werd zij achterovergetrokken en viel op de straat. Vervolgens zag zij dat haar tas was verdwenen. Doordat zij van achteren was aangevallen, heeft zij niet gezien hoe de dader c.q. daders er uitzagen. Ook haar vriend heeft de verdachte(n) niet gezien, maar meende in ieder geval twee stemmen te hebben gehoord.

Het geschrokken tweetal liep naar de bushalte. Zij vertelden het verhaal aan een buschauffeuse van Connexxion. Die regelde tot grote dankbaarheid van het slachtoffer direct een gratis taxibusje, waarmee zij en haar vriend naar haar woning werden gebracht. De bejaarde vrouw liep door de straatroof onder andere letsel aan haar achterhoofd op.

Getuigen van de straatroof , die dus op vrijdagavond rond 20.45 uur op de Mayadreef plaatsvond, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht noord op telefoonnummer 0900-8844.