BedrijfsautoRAI

Volkswagen jubileummodel met Nederlands tintje

(3/20/2007)
Volkswagen brengt een speciaal jubileum model van de Transporter op de markt, de â60â Edition. Het is namelijk bijna 60 jaar geleden dat de Nederlander Ben Pon sr. de eerste schets ( 23 april 1947) maakte van een bestelauto die de uiteindelijke basis vormde voor de Volkswagen bus Type 2, later T1 genoemd.
Vele jaren en miljoenen bestelautoâs later is Volkswagen inmiddels toe aan de vijfde generatie van de Transporter. Het succes van de Transporter, de komst van de Crafter halverwege vorig jaar en de bijzonder succesvolle Caddy leverde Volkswagen in 2006 wereldwijd een recordverkoop op van 442.000 bedrijfswagens. Een groei ten opzichte van het jaar ervoor van liefst 10 procent.

Ter gelegenheid van de âgeboorteâ van de Transporter, introduceert Volkswagen de Transporter en de Multivan â60â Edition. De Transporter in jubileumuitvoering biedt naast een extra luxe aankleding, ook veel comfort. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer airconditioning, cruise control, elektrisch verstel-, verwarm- en inklapbare buitenspiegels en elektrisch bedienbare voorportierramen. De Transporter â60â Edition is verkrijgbaar vanaf

⬠16.790,- wat een voordeel betekent van bijna 2.000 euro. Daarnaast is nog een uitgebreid pakket aan extra accessoires beschikbaar zoals lichtmetalen velgen, lederen bekleding en een radionavigatiesysteem. Het speciale jubileumlogo is onder meer te vinden op de schakelpook en de achterklep.

Multivan
Ook de Multivan is leverbaar als â60â Edition. Metallic lak, parkeerhulp, lichtmetalen wielen, een sportonderstel en een geïntegreerd radio navigatiesysteem met kleurenbeeldscherm behoren tot de standaarduitrusting. Het jubileummodel is verkrijgbaar vanaf ⬠30.870,-. Het voordeel bedraagt bijna 6.000 euro. Het speciale â60â Edition-logo is te vinden op de schakelpook en de achterklep.

Caddy en Crafter
Ook voor de Caddy en de Crafter biedt Volkswagen interessante actiepakketten. Zo wordt de Crafter voortaan standaard geleverd met airconditioning. Op de Caddy is een aantal bijzondere extraâs leverbaar zoals het Comfortpluspakket (boordcomputer en cruisecontrol). Verder is de keuze voor airconditioning nu extra aantrekkelijk door de bescheiden meerprijs van 595 euro.

Alle aanbiedingen zijn geldig tot en met 31 december 2007.