BedrijfsautoRAI

Tweehonderd Scania Toplines voor Heisterkamp

(3/20/2007)
Transportbedrijf Heisterkamp, met het hoofdkantoor in Oldenzaal, heeft onlangs een order geplaatst voor tweehonderd nieuwe Scania Topline trekkers. De voertuigen, van het type R 380LA4X2MNA, zijn naast de zuinige 380 pk/279 kW 12 liter motor ook uitgerust met de Topline cabine.
Er is voor deze order niet gekozen voor de Highline cabine, maar voor de nog ruimere en meer luxueuze Topline cabine. Hiermee wil het bedrijf haar chauffeurs het allerbeste bieden wat er op dit ogenblik te krijgen is.

Net als vele andere transportbedrijven heeft ook Heisterkamp te maken met een aantal openstaande vacatures voor internationale chauffeurs. In de huidige sterk groeiende transportmarkt hebben deze vacatures nu nog weinig effect op de dienstverlening naar de klanten.

Naast de speciale aandacht voor de chauffeur beoogt het bedrijf met de nieuwe order verdere besparingen te realiseren op onderhouds-, brandstof- en milieukosten. De voertuigen zullen worden afgeleverd door de Scania-vestiging te Deventer.

De afgelopen 30 jaar heeft Heisterkamp een bijzondere groei doorgemaakt. Een wagenpark van één auto is in deze periode uitgegroeid tot een wagenpark van 800 auto's en een personeelsbestand van ongeveer 1200 werknemers. Het bedrijf heeft vestigingen in Gent (België), Travemünde en Trier (Duitsland), Trelleborg (Zweden) en Szczecin (Polen). De laatste jaren is het dienstenpakket van Heisterkamp ook flink uitgebreid. Naast Trailertrucking is Heisterkamp ook actief op het gebied van Truck- en Trailerrental, Trailer repairs, Truck- en Trailerwashing, Used-Trucks en Customs Service.