Ondernemer kan risico's vaak voorkomen

20.03.2007 / 11:08 / Rubriek: Economie / Organisatie: Achmea

Achmea

Zeist - Twintig procent van de bedrijfsbranden in ons land worden veroorzaakt door ondeugdelijke en niet goed aangelegde elektrische installaties. Tevens constateert zestig procent van de ondernemers na het houden van een risicoanalyse dat zijn of haar bedrijf onvoldoende is verzekerd (oftewel: onderverzekerd). Het percentage onderverzekering kan hierbij oplopen tot 25 procent. Dergelijke risico's zijn veelal eenvoudig te voorkomen door het bedrijf gemiddeld eens per drie jaar preventief op risico's te laten scannen, zegt verzekeringsgroep Achmea.

Andere risico's
Uit de analyse van Achmea - samengesteld uit gegevens van duizenden risicoprofielen van ondernemingen - blijkt dat bedrijven vaak niet beschikken over de juiste blusmiddelen. Tevens is er veelvuldig sprake van een niet goed werkende inbraakbeveiliging en het in de verkeerde kluizen opbergen van waardevolle goederen, datatapes en sleutels.

Achmea vindt dat ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die hun onderneming niet regelmatig laten scannen onnodig risico's lopen en de bedrijfscontinuïteit van de (vaak eigen) onderneming in gevaar brengen.

Risico Reductie Plan
Achmea biedt ondernemers al jaren de mogelijkheid zelf de risico's tot een minimum te beperken door gebruik te maken van het Risico Reductie Plan. Het RRP is beschikbaar via de merken Centraal Beheer Achmea en Avéro Achmea en is erop gericht risico's te reduceren, continuïteit te waarborgen en de ondernemer als zodanig te ontzorgen. Er wordt gebruik gemaakt van een uitgebreid netwerk van bedrijven die diensten leveren op het gebied van preventie en veiligheid. Op basis van de huidige gegevensanalyse heeft Achmea besloten dit netwerk vanaf 16 maart 2007 uit te breiden met drie nieuwe dienstverleners: Synorga, BK Brandkasten en Lengkeek, Laarman & De Hosson.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Achmea
Group Communication & Brandmanagement
Bertwin Tiemersma, Woordvoerder
Telefoon: 06-29077770