Politie Rotterdam Rijnmond


* GETUIGENOPROEP ONTVOERING IN 'OPSPORING VERZOCHT'

VLAARDINGEN - Dinsdag 20 maart wordt in het programma 'Opsporing Verzocht' kort aandacht besteed aan een ontvoering die eind januari in Vlaardingen begon. Op 26 januari werd rond negen uur op de parkeerplaats achter een benzinestaton aan de Marathonweg een 28-jarige man door een aantal mannen in een rode bestelbus getrokken. Op zaterdag 27 januari werd hij rond half vijf 's ochtends zwaar gewond aangetroffen in de gemeente Hattem (Gelderland). Hij was mishandeld en had onder meer zwaar letsel in zijn gezicht opgelopen. Na een uitgebreid onderzoek hield de recherche van het district Waterweg-Noord een verdachte aan. Inmiddels is uit onderzoek vast komen te staan dat de ontvoering zich vermoedelijk in de criminele sfeer afspeelde. De recherche van het district Waterweg-Noord wil graag in contact komen met getuigen van de ontvoering zelf of mensen die de bestelbus hebben zien rijden of weten waar de bestelbus zich nu bevindt. Tijdens de uitzending zal een foto van de betreffende bus getoond worden.


* VERKEERSONGEVAL MET GEWONDE
BERKEL EN RODENRIJS - Op de kruising Rodenrijseweg - Laan van Romen vond maandagmiddag een verkeersongeval plaats, waarbij een 36-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs ernstig gewond raakte. Omstreeks kwart over vier stak de vrouw over en liep tussen stilstaande auto's de weg op. Op dat moment passeerde een 41-jarige automobilist uit Berkel en Rodenrijs en werd ze geschept. De vrouw kwam met haar hoofd tegen de voorruit van de auto en vervolgens op het wegdek terecht. Ze is met een flinke hoofdwond, inwendig letsel en een armfractuur met een spoedtransport naar het Erasmus MC gebracht.


* POLITIE HOUDT TWEE MANNEN AAN VOOR POGING INBRAAK

ROTTERDAM-LOMBARDIJEN- Politiepersoneel hield in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks half twee twee mannen aan voor poging inbraak. Bij een reisbureau aan de Bierens de Haanweg hadden de mannen het rolluik aan de achterzijde verbroken, maar werden waarschijnlijk gestoord. Een derde man wist te ontkomen. De politie zoekt hem nog. De twee jeugdige verdachten, Rotterdammers van 16 en 17 jaar oud, werden zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze werden ingesloten voor verhoor.